Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

 Πραγµατοποιήθηκε χθες 30/01/14 η 3η συνάντηση των διαπραγµατευτικών οµάδων του ΠΣΕΕΠ και της Εταιρείας. Η Εταιρεία επιµένει στη «νέα» της πρόταση και ανατρέπει στο σύνολό της την ΕΣΣΕ προσπαθώντας τα προβλήµατα που οι επιλογές των ∆ιοικούντων και οι γενικότερες µνηµονιακές πολιτικές δηµιουργούν στην Εταιρεία, να τα φορτώσει στους εργαζόµενους. 
 ∆ιαπιστώσαµε και σε αυτή την 3η συνάντηση, ότι η Εταιρεία δεν έγινε σοφότερη από τις περιπέτειες του 2011 και επιλέγει τη σύγκρουση αντί του διαλόγου και της συνεννόησης. Στη «νέα» της πρόταση, που κατά δήλωσή της ζητάει µείωση κατά 18,8%, δεν άλλαξε ούτε η φιλοσοφία, ούτε η λογική της και ουσιαστικά ισοπεδώνει το σύνολο των εργασιακών µας σχέσεων µέσω της ΕΣΣΕ και του Εσωτερικού Κανονισµού. 
 Στα πλαίσια της λογικής της διάσπασης, η Εταιρεία επιχείρησε για µια ακόµα φορά να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που η προηγούµενη κατά σειρά πρότασή της, προκάλεσε.  Προσπαθεί να κάνει πράξη τον πάγιο πόθο ετών, διαχωρίζοντας πρωϊνούς και βάρδια, επιχειρώντας, ανεπιτυχώς φυσικά, να επιτύχει τη διάρρηξη των δεσµών του αρραγούς µετώπου των εργαζοµένων και κατ΄ επέκταση και του ίδιου του Σωµατείου µας. 
Μάταια όµως, οι εντυπώσεις που έµειναν στους συναδέλφους από την αρχική πρόταση της Εταιρείας, όσο καλά και να καµουφλαριστεί, παραµένουν σταθερές και αναλλοίωτες. 
Οργή, θυµός αλλά και χαλύβδωση της στάσης, της δυναµικής και της ενότητάς µας. Στοιχεία που ανέκαθεν χαρακτηρίζουν όλους τους συναδέλφους και που τελικά αυτά και µόνο, αποτελούν την εγγύηση επίτευξης των στόχων µας, που απορρέουν από την εξασφάλιση της επιβίωσης µας σε µια προδοµένη πατρίδα των µνηµονίων. 
Η ∆ιαπραγµατευτική οµάδα του Σωµατείου απέρριψε στο σύνολό τους τις προτάσεις της Εταιρείας, επέδωσε εξώδικο για τον Εσωτερικό Κανονισµό (επισυνάπτεται) και επιφυλάχθηκε να καταθέσει το επικαιροποιηµένο σχέδιο Εσωτερικού Κανονισµού αφού εγκριθεί από το Γενικό Συµβούλιο. 
Συναδέλφισσα συνάδελφε 
 Τα περιθώρια υποµονής µας για καλόπιστο διάλογο έχουν εξαντληθεί. Η απληστία της ∆ιοίκησης δεν έχει τελειωµό και µάλιστα µε περίσσιο θράσος συνεχίζει να ειρωνεύεται και να χλευάζει τους εργαζόµενους που έβαλαν πλάτη για την επιβίωση της Εταιρείας σ΄ αυτό το δύσκολο περιβάλλον. Πολύ σύντοµα θα αναδείξουµε αδιάσειστα στοιχεία της ίδιας της Εταιρείας, που θα αποδεικνύουν τη 
µείωση των µισθολογικών παροχών τα τελευταία χρόνια µετά και την εφαρµογή 
των προγραµµάτων αναδιοργάνωσης. 
 Τη ∆ευτέρα 03/02/14 στις ΒΕΑ & ΒΕΘ και την Τρίτη 04/02/14 στις ΒΕΕ και στα Κεντρικά Γραφεία στο Μαρούσι, το Σωµατείο µε περιοδείες που θα πραγµατοποιήσει, θα ενηµερώσει όλους τους εργαζόµενους για την ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισµό καθώς και για τα επόµενα βήµατα που σχεδιάζουµε. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
 Σας καλούµε να παραµείνετε ψύχραιµοι και αποφασισµένοι να υπερασπιστούµε τη δουλειά, την αξιοπρέπεια και τις ζωές µας. 

ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου