Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ελευθερία του Τύπου: Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Κορυφαίες στη λίστα είναι οι ίδιες τρεις ευρωπαϊκές χώρες που κυριάρχησαν και το 2012, με πρώτη τη Φινλανδία η οποία επιδεικνύει τον μεγαλύτερο σεβασμό στην ελευθερία του Τύπου. Δεύτερη και τρίτη στη σειρά έρχονται η Ολλανδία και η Νορβηγία.

Το γράφημα από την ετήσια αναφορά της διεθνούς μη-κυβερνητικής, μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης "Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα" για την αξιολόγηση της ελευθερίας του Τύπου παγκοσμίως, αναπαράγει το ανεξάρτητο αμερικανικό ειδησεογραφικό σάιτ, με τον σχολιαστικό τίτλο: «Υποθέτουμε ότι αυτός ο χάρτης θα απαγορευτεί σε κάποιες χώρες».

«Ο Δείκτης της Ελευθερίας του Τύπου που δημοσιεύεται από τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα δεν λαμβάνει υπόψη του το πολίτευμα κάθε χώρας, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι δημοκρατίες προσφέρουν περισσότερη προστασία στην ελευθερία παραγωγής και διάδοσης των ειδήσεων και των πληροφοριών σε σχέση με τις χώρες όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταστρατηγούνται», διευκρινίζει ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Κριστόφ Ντελουάρ.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Αυτά είναι άσχημα νέα για τη χώρα μας. Παρότι η κατάσταση παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης -με 16 από τα μέλη της να βρίσκονται στο top-30- το ευρωπαϊκό μοντέλο φαίνεται να ξεθωριάζει καθώς κάποιες χώρες έχουν μείνει στάσιμες ή οπισθοχωρούν.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα: www.rsf.org

ΠΗΓΗ: e-go.gr

 ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου