Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Καθίστε σπίτι σας και θα σας πληρώνουμε το 70% του μισθού σας»

«Καθίστε σπίτι σας και θα σας πληρώνουμε το 70% του μισθού σας»
Άλλη μια μέθοδο που οδηγεί σε μείωση προσωπικού με …βελούδινο τρόπο υιοθετούν οι τράπεζες. Ενεργοποιούν το λεγόμενο sabbatical, μέθοδο που επιτρέπει σε όποιον εργαζόμενο το επιλέξει, να κάθεται στο σπίτι του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και να πληρώνεται με ένα (σημαντικό) μέρος του μισθού του. Ποια τράπεζα επαναφέρει τα sabbaticalsστην ελληνική αγορά; Δείτε όλες τις πληροφορίες


Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, που θα κινείται στη λογική του sabbatical, σχεδιάζει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Το πρόγραμμα θα είναι ανοικτό για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου που έχει κάτω από την ομπρέλα του 7 τράπεζες (Πειραιώς, ΑΤΕ, Γενική, Millennium, Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική) και απασχολεί 24.000 υπαλλήλους.
Την ίδια ώρα αναμένονται οι αποφάσεις της διοίκησης του ομίλου της AlphaBank, για το αν θα προχωρήσει ή όχι σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.
Σε ότι αφορά την Πειραιώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο περιλαμβάνει νέο πρόγραμμα sabbatical, σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι που θα θελήσουν να συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέχρι το 70% του μηνιαίου μισθού τους για 7 χρόνια, στην λήξη των οποίων θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον όμιλο.
Υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς είχε εφαρμόσει το 2010 για πρώτη φορά το πρόγραμμα «sabbatical», και τότε είχαν κάνει χρήση 190 εργαζόμενοι -κυρίως μητέρες και υπάλληλοι ηλικίας 30-35 ετών.
Εκείνο το  πρόγραμμα έδινε τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να αποχωρήσει από την τράπεζα για δύο ή τρία χρόνια, λαμβάνοντας το 50% και 60% των μηνιαίων αποδοχών του (και το σύνολο των κρατήσεών του, ασφαλιστικών εισφορών), χωρίς να χάνει τη δυνατότητα επιστροφής σε πλήρη απασχόληση μετά το πέρας της 3ετίας.
Τώρα, το πρόγραμμα θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας (5-7 έτη) και στη λήξη του ο εργαζόμενος θα πρέπει να αποχωρήσει από την τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος θα λαμβάνει κανονικά κάθε μήνα το 70% των αποδοχών του και κανονικά θα συνεχιστεί η καταβολή των ανάλογων εργοδοτικών εισφορών. Επίσης κατά τη διάρκεια παραμονής του μισθωτού στο πρόγραμμα, θα συνεχίζεται τόσο  η καταβολή των εισφορών του στα ταμεία Ασφάλισης, όσο και η συμμετοχή του σε ήδη υφιστάμενα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα.
E.K.

ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου