Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Δημόσιο χρήμα και Εταιρείες δημοσκοπησεων


Η αίσθηση είναι κοινή σε όλους μας.

Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα της μνημονιακής παρακμής έχουν συχνά αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία της παραπληροφόρησης, της σύγχυσης, της διάχυσης, της ενοχής και του φόβου.

Το γεγονός ότι, τα «δημοφιλή κανάλια» επιλέγουν να προβάλλουν και να αναλύουν συστηματικά την παρουσίαση δημοσκοπικών ευρημάτων, αρκεί από μόνο του να βάλει ψύλλους στα αυτιά του υποψιασμένου πλέον ελληνικού λαού.

Και τις υπόνοιες ακολουθούν οι αποδείξεις

Έρευνες για τις δημοσκοπικές εταιρίες αποκαλύπτουν ότι οι γνωστές και επώνυμες εταιρείες του χώρου συντηρούνται λίγο πολύ με δημόσιο χρήμα.

Και ως γνωστό χέρι που σε ταΐζει, δύσκολα το δαγκώνεις…

Από το 2010 έως σήμερα καταγράψαμε την υπογραφή 58 (!!!) συμβάσεων φορέων του Ελληνικού Δημοσίου με έξι από τις εταιρείες-κολοσούς στο χώρο της έρευνας τάσεων της κοινής γνώμης , συνολικού ποσού   4. 716.227. ευρώ.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ Η ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ  2010-2013

Στους συνημμένους Πίνακες (ALCO, MARC, METRON, GPO, MRB, ΚΑΠΑ) καταγράφονται αναλυτικά στοιχεία, αναφορικά με τον διατάκτη της έρευνας,  την ταυτότητα του αντικειμένου της,  τη διαδικασία επιλογής των αναδόχων  (ανάθεση ή δημόσιος διαγωνισμός) το χρόνο υπογραφής των συμβάσεων και το ύψος των αμοιβών που συνομολογήθηκαν.

Από τη μελέτη των στοιχείων προκύπτουν τα εξής χρήσιμα συμπεράσματα:

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου