Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΕΝΟΤΗΤΑ Ή ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ?...


Όποιος πιστεύει, πως είναι ιστορική αναγκαιότητα η ύπαρξη, η λειτουργία και η δράση μιας αξιόλογης και αξιόπιστης πολιτικής έκφρασης του μεσαίου χώρου, του προσδιοριζόμενου ως «δημοκρατική παράταξη» ή ως «κεντροαριστερά», δεν μπορεί παρά να είναι, κατ΄ αρχήν, θετικός απέναντι σε πρωτοβουλίες, προωθητικές αυτού του στόχου.

Ο χώρος είναι σε μαρασμό, αναξιόπιστος, τεμαχισμένος, προδομένος, χωρίς δυνατότητες έκφρασης των προβλημάτων των κοινωνικών δυνάμεων που περιλαμβάνει και, αξιόλογης, παρέμβασης στις εξελίξεις. Η «κεντροαριστερά» έπαυσε να είναι και να μετράει ως «πόλος» του πολιτικού συστήματος κι από πρωταγωνιστής έγινε κομπάρσος, με τον διαχρονικό, σημαντικότερο φορέα της να έχει καταντήσει κολαούζος της Δεξιάς !

Μπροστά στο διακύβευμα και μπροστά στο στρατηγικό στόχο της ενότητας και της κοινής έκφρασης των όποιων κομματιών της «κεντροαριστεράς», οι επί μέρους δισταγμοί, γκρίνιες, διαμάχες, αποκλεισμοί, πατερναλισμοί και αφορισμοί, φαντάζουν γραφικοί και έξω από την ιστορική πραγματικότητα και αναγκαιότητα.

Τίποτα δεν είναι σήμερα, όπως ήταν χθες, ούτε στην κοινωνία, ούτε στην οικονομία, ούτε στην πολιτική, τελείως διαφορετικό θάναι και το πολιτικό σκηνικό, που θα επιχειρήσει να εκφράσει τη νέα πραγματικότητα.

Χρειάζονται σοβαρές καταγραφές, διεισδυτικές αναλύσεις, τεκμηριωμένες εκτιμήσεις και ρεαλιστικές προτάσεις, για τη νέα εποχή κι αυτό το έργο ή θα γίνει ενωτικά και συνεργατικά ή δεν θα γίνει καθόλου, οπότε η «κεντροαριστερά» θα παραμείνει στην ανυποληψία, για ένα, απροσδιόριστα, μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεχίζοντας να είναι ένας περιορισμένος χώρος ανούσιων, ανιστόρητων και αδιάφορων για το λαό αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων, κάποιων «κατ΄ όνομα» …μονομάχων, σύγχρονων πολιτικών ενσαρκωτών του Δελαπατρίδη !.. 

ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου