Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Τρόικα: Σαμποτάρουν τις αποκρατικοποιήσεις και μετά ζητάνε τα ρέστα


Όπως πάντα οι επισκέψεις της τρόικα έχουν να κάνουν με ένα μόνο θέμα "μπαμπούλα" για όλη την ελληνική κοινωνία, και αυτό είναι η αποδέσμευση της δόσης, μια δόση που δεν θέλει να μας παραχωρήσει λόγω "πολιτικής αναταραχής".

Μια αναταραχή που η ίδια η τρόικα προκάλεσε όταν αυτοί που κρύβονται από πίσω της δεν επέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, για να μην περάσουν στα χέρια των ρωσικών Γκάζπρομ-Σίντεζ, με αποτέλεσμα να χαθούν 2 δισ. ευρώ έσοδα, τα οποία με περίσσιο θράσος αμέσως μετά μας ζητούν να τα βρούμε με νέα μέτρα.

Όπως λέει και το ρητό "μια βλακεία, διορθώνεται με ακόμα μεγαλύτερη βλακεία", έτσι αυθημερόν με την αποτυχούσα ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην κατάργηση της ΕΡΤ,η οποία προκάλεσε πολιτική θύελλα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ από την ΕΕ μέχρι τις ΗΠΑ όλοι τάχθηκαν υπέρ της ΕΡΤ, λες και παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμά της στον Λευκό Οίκο και στο Βερολίνο. 

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν άλλωστε την απογοήτευσή τους επειδή, όπως έλεγαν, η κυβέρνηση κατέφυγε στη λύση αυτή επειδή "δεν προλάβαινε" έως τέλος Ιουνίου να απολύσει 2.000 ανεπαρκείς και επίορκους από το δημόσιο, που είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του Ιουνίου. Αντί αυτής της διαδικασίας, επελέγη ο «αιφνίδιος θάνατος» της ΕΡΤ.

Παρεμπιπτόντως η τρόικα ζητούσε άμεσα την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, και στο μνημόνιο του 2011 ρητώς αναφέρει την κατάργησή της.

Ο δρόμος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ άνοιγε στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 66 υπό τον τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων».

  Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:

«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων

 1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:

  α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)», 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου