Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στις 6/6/2013 πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ. Τα θέματα που η Παράταξη μας έβαλε στην ατζέντα της συζήτησης, εξακολουθούν να είναι τα ίδια μιας και τίποτα δεν αλλάζει και εκτιμούμε ότι και στην επόμενη συνεδρίαση που πλέον θα γίνετε κάθε δύο μήνες !!!!!! πάλι για τα ίδια θέματα θα γίνεται συζήτηση.

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Για εμάς, όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν, η διαδικασία  Tροποποίησης του Kαταστατικού αποτελεί μια Συνδικαλιστική εκτροπή. Από την στιγμή όμως που οι εργαζόμενοι το ψήφισαν, θα το σεβαστούμε απόλυτα και έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους να το θωρακίσουμε και να το προστατεύσουμε.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Με ανακοίνωση του, το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ στις 31/12/2012 ενημέρωνε τους εργαζομένους ότι έχει συμφωνήσει με την Εταιρεία για τα Οργανογράμματα. Έξι μήνες μετά και αφού ακόμα περιμένουμε να τα πάρουμε στα χέρια μας, μαθαίνουμε ότι θα πάμε να τα διαπραγματευτούμε με την Εταιρεία! Τελικά θα μάθει ποτέ την αλήθεια ο εργαζόμενος ; Ενημερωθήκαμε δε από τους Εργοδηγούς, ότι ζητήθηκε από τον Διευθυντή Λειτουργίας ΒΕΕ να εκδοθεί Άδεια Εργασίας στο όνομα συνταξιούχου εργολαβικού πρώην συναδέλφου για να κάνει χειρισμούς στην Μονάδα. Ο Εσωτερικός Κανονισμός μας απαγορεύει ρητά την οποιασδήποτε μορφής εργασιακή σχέση με αποχωρήσαντα συνάδελφο, πολύ δε περισσότερο μετά και την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου στην προσφυγή που είχαμε κάνει ως Διοίκηση του Σωματείου για το συγκεκριμένο θέμα. Η εργολαβοποίηση λοιπόν, των Μονάδων Παραγωγής συνεχίζεται κανονικά με την ανοχή και τις ευλογίες του Προεδρείου, αλλά παράλληλα ζητάμε από τους εργαζομένους προτάσεις οργανογραμμάτων για να πάμε να συζητήσουμε κάτι που έχουμε ήδη συμφωνήσει !! ;;; 
Στο λιμάνι των ΒΕΕ, για το Οργανόγραμμα του οποίου σε ανύποπτο χρόνο είχαμε καταγγείλει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με την μείωση των εργαζομένων από 7 σε 4, ακούσαμε ότι σε επίσκεψή του ο Γραμματέας του Συνδικάτου "είδε τους καβοδέτες και τους λυπήθηκε" !
Όταν, και με την δική του υπογραφή, συμφωνούσε στη μείωση του προσωπικού, δεν λυπόταν καθόλου.....  
Στις ΒΕΑ, στο Τμήμα του Χημείου, τις αναλύσεις του αργού κάνει πλέον τώρα εργολαβικός συνάδελφος ο οποίος τις υπογράφει αλλά και συμμετέχει στην έκδοση οδηγιών και διαδικασιών για τους μονίμους συναδέλφους του! Οι Μηχανικοί Βάρδιας των ΒΕΑ έμειναν από 10 μόλις 5, συνεπικουρούμενοι από εργολαβικούς συναδέλφους στην βάρδια!  Έχουν φτάσει δε στο σημείο να μην μπορούν να πάρουν ούτε αυτοί ούτε οι Ηλεκτρολόγοι τα ρεπό ή την κανονική άδεια που δικαιούνται. Οι Βοηθοί Επόπτες ΒΕΑ είναι δε μια άλλη πονεμένη ιστορία. Το Προεδρείο είχε "βάλει πλάτη στην εταιρεία" κατ΄επανάληψη. Για τους δε Επόπτες ΒΕΘ, προφανώς θα περιμένουμε να κάνουμε νέο Πρακτικό Συμφωνίας στην καινούργια Σύμβαση γιατί φαίνεται ότι κανείς από τους υπάρχοντες υποψηφίους δεν είναι αρεστός...  Ας πούνε επιτέλους την αλήθεια !!!!  Άλλωστε, τρία χρόνια δεν είναι πολύς καιρός, είναι άσχημη και η συγκυρία του κλεισίματος του Διυλιστηρίου, ας ασκηθούμε λοιπόν στην αρετή της υπομονής. 


ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΕΠΟ  ΒΕΑ, ΒΕΕ - ΒΕΘ   

Με αφορμή την επιστολή του συναδέλφου, πραγματικά είναι δύσκολο να μετρήσουμε πόσες φορές έχουμε φέρει το θέμα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κάθε φορά πέφταμε σε τοίχο. Έχουμε δε ακούσει απίστευτες απαντήσεις. Δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε κουραστικοί. Το παιχνιδάκι με τα "έως" και τα "και" πρέπει να σταματήσει. Ορθώς το Προεδρείο έπραξε με το Πρακτικό Συμφωνίας που ρύθμιζε το Πρόγραμμα Βάρδιας των ΒΕΘ και φρόντισε να εξασφαλίσει τις 10 αργίες. Η συμφωνία όμως δεν καλύπτει όλους τους εργαζομένους, και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μάλλον το θέμα θα κληθεί να το λύσει το  νέο Προεδρείο που θα πιστεύει πραγματικά ότι η ισονομία δεν είναι μια θεωρητική έννοια, αλλά μια αυτονόητη πράξη του Πανελλήνιου - χωρίς γεωγραφικούς διαχωρισμούς - χαρακτήρα του ΠΣΕΕΠ. 

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΒΕΘ

Είναι πλέον πασιφανές ότι το Προεδρείο έχει αποτύχει στην διαχείριση του θέματος των ΒΕΘ. Τα τελευταία τρία χρόνια χορτάσαμε λεονταρισμούς, ψευτοπαλικαρισμούς και μεγάλα λόγια. Οι ενστάσεις από πλευράς εργαζομένων για ίσως λανθασμένη σύσταση μείγματος αργού στον τρόπο υπολογισμού των Margins αλλά και οι ανησυχίες για την καταπόνηση του εξοπλισμού από τα συνεχή ξεκινήματα - σταματήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο ζημιών του  εξοπλισμού και ενώ όλες οι αποθήκες ανταλλακτικών είναι άδειες, οδηγούν στην απαξίωση του που ίσως να είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.  Προβάλλει επιτακτικά να  ακουστούν αλήθειες και να δεσμεύσουμε την Διοίκηση για πρόγραμμα επενδύσεων γιατί διαφορετικά ελοχεύει ο κίνδυνος να κληθούμε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις για το μέλλον και τότε ο τόπος καταγωγής του εκάστοτε Προέδρου του ΠΣΕΕΠ δεν θα παίζει κανένα ρόλο...... 

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΟ

Πρόθεση μας ήταν να αναφερθούμε στα γεγονότα που σημάδεψαν την διαπραγμάτευση της Σύμβασης της ΕΚΟ σε ξεχωριστή μας ανακοίνωση σε μελλοντικό χρόνο. Όμως μια αποστροφή της τοποθέτησης του Προέδρου στο κλείσιμο της συνεδρίασης αξίζει πραγματικά να γίνει γνωστή σε όλους.  Μας ενημέρωσε λοιπόν ότι ήρθε το Σωματείο της ΕΚΟ σε ΣΙΚΕ συμφωνία με την Εταιρεία για το θέμα της μετενέργειας με σκοπό των εκφοβισμό των εργαζομένων για να επικυρώσουν την τελική συμφωνία. Είναι λόγια του Προέδρου του Σωματείου !!!!!  Δεν ακούστηκαν σε προσωπική συζήτηση, ούτε σε καφετέρια... όμορου δήμου αλλά σε Διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ !!!
Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πιστεύουμε ότι έχει επέλθει τόση σήψη, όμως μας εξέπληξε η άνεση του Προέδρου να «δίνει» με τόση ευκολία τους συναδέλφους του στην ΕΚΟ που κατέβηκαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο στην Ομοσπονδία μας.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, αλλά θεωρούμε χρησιμότερο  να βγάλει ο κάθε εργαζόμενος τα συμπεράσματά του.... Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα διορατικός για να καταλάβει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Αυτό όμως που χρειάζεται είναι να αντιληφθούμε επιτέλους ΟΛΟΙ ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε επιπόλαιες, αλαζονικές, με στοιχεία Καισαρισμού, απόλυτες συμπεριφορές να βάλουν σε κίνδυνο το δικό μας αύριο. Ο χρόνος τελειώνει και έχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους ότι θα επαναφέρουν στο Συνδικάτο τα χαρακτηριστικά που σήμερα λείπουν:

ΣΥΝΕΣΗ      ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ      ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ



ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου