Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ 1 Η ΜΑΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Πρωτοµαγιά είναι µια ιστορική και αγωνιστική ηµέρα για το εργατικό κίνηµα. Σηµατοδοτεί τους αγώνες που δόθηκαν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσµο για τα εργασιακά δικαιώµατα. 
Σήµερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήµατα και οι διεκδικήσεις των εργαζοµένων. Οι παγκοσµιοποιηµένες αγορές, πανίσχυρες και ανεξέλεγκτες, προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς και τις χώρες τους δικούς τους Νόµους της Κερδοσκοπίας, της ασυδοσίας, της εκµετάλλευσης, ακυρώνοντας όλους τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζοµένων. 
Για τους Έλληνες εργαζόµενους η σηµερινή κρίση φέρνει την ανεργία στο 30% (1.500.000 άνεργοι), ανέχεια (1.500.000 απλήρωτοι εργαζόµενοι), εξαθλίωση και φτωχοποίηση µέσα από τι εφαρµοζόµενες πολιτικές της τριµερούς κυβέρνησης και της Τρόικας. 
Τα µνηµόνια που επιβλήθηκαν καταργούν κάθε έννοια ∆ικαίου, κουρελιάζουν το Σύνταγµα, σκοτώνουν την ∆ηµοκρατία, την Ελευθερία και υποθηκεύουν την Εθνική Κυριαρχία της Χώρας, µετατρέποντάς την σε Προτεκτοράτο. 
Τιµούµε τους Αγωνιστές του Εργατικού Κινήµατος, όλους όσους θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα δικαιώµατα της τάξης µας, για να απολαύσουν οι επόµενες γενιές καλύτερες ηµέρες. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εργαζόµενοι δεν φταίνε για τη σηµερινή κατάσταση που ζούµε. Οι πολιτικές που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τους «καθοδηγητές» τους (∆ΝΤ, Τρόικα), από τους κάθε λογής καιροσκόπους, τοκογλύφους, έφεραν τη χώρα και τους πολίτες της στην τραγική κατάσταση που βιώνουµε. 
Σήµερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι επιτακτική ανάγκη µε την απεργία της 1ης Μάη, να σπάσουµε τα δεσµά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που πνίγουν την κοινωνία. 
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ 
ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ
ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και ώρα 11:00 
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ώρα 10:30 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου