Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Στις 23/04/13 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. του Απριλίου όπου και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :

Άδειες Εργασίας

Μετά την συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του ΠΣΕΕΠ με τους εκπροσώπους της Εταιρείας τα πρώτα αποτελέσματα θεωρούμε ότι είναι ικανοποιητικά, πιστεύουμε ότι αν κινηθούμε συντονισμένα και οι επόμενες συναντήσεις θα φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε εμείς οι εργαζόμενοι.
Ο συντονισμός αφορά την συνεργασία της Επιτροπής με τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους Χειριστές, Εργοδηγούς και  Συντονιστές που ήδη είναι σε εξέλιξη και εκ του αποτελέσματος έφεραν οφέλη.
Η όλη διαδικασία εμάς ως Παράταξη μας ικανοποιεί αφού ανοίξαμε αυτό το μεγάλο θέμα στο Δ.Σ.  διότι είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της Διαπαραταξιακής Εκπροσώπησης, γεγονός που τονίσαμε από το πρώτο Δ.Σ., και συνεχίζουμε να το πιστεύουμε ότι όσο δίνονται οι ευκαιρίες αυτό θα αποδεικνύεται.
Ως Παράταξη πιστεύουμε ότι η ασφαλή πρόοδος των εργασιών οφείλει να είναι κοινή διαδικασία για όλες τις Εγκαταστάσεις και συνδέεται άρρηκτα με τα Οργανογράμματα. Τα Οργανογράμματα να είναι επίσης κοινά, διότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες μετά από την αναβάθμιση των Β.Ε.Θ. και  το ξεκίνημα των Μονάδων Β.Ε.Ε.
Τα κοινά Οργανογράμματα θα δώσουν την δυνατότητα στο Συνδικάτο να απαιτήσει να διεκδικήσει την συμπλήρωση τους αφού η κάλυψη όπως των Βοηθών Εποπτών, Επόπτες στις Β.Ε.Θ. και οι διαπιστωμένες απαιτούμενες θέσεις στις Β.Ε.Ε. θα φέρουν και προσλήψεις.
Όραμα όλων πρέπει να είναι η εργασιακή ειρήνη, η ασφαλή οργανωτική δομή και όχι τα καθρεφτάκια που μοιράζονται από επιτήδειους και «μετρ» του είδους.  Αυτά φέρουν εφήμερα μικροπαραταξιακά κέρδη και χάνονται σημαντικά οφέλη για το σύνολο των εργαζομένων.

Εργολαβικό προσωπικό στη Βάρδια

Το θέμα της χρησιμοποίησης Εργολαβικού προσωπικού στη Βάρδια, το έχουμε επισημάνει και καταδικάσει πολλές φορές στο παρελθόν, η απάντηση λοιπόν του Προέδρου ότι το γνωρίζει και έχει κάνει συζητήσεις επ΄ αυτού, δεν μας καλύπτει.  Πλέον η θέση μας – ήταν και είναι – δυναμική αντίδραση, διότι αυτό θεωρούμε ότι είναι δοκιμαστικό μοντέλο για το μέλλον από πλευράς της Εταιρείας και απαιτούμε να το σταματήσουμε εδώ και τώρα.
Τελευταίο γεγονός αυτό των Εργολαβικών Καπεταναίων στις Β.Ε.Ε. όπου καλύπτουν πλέον Οργανικές θέσεις στην Βάρδια.  Βέβαια λίγο μετά την τοποθέτησή τους στην Βάρδια βγήκε η προκήρυξη για τις  θέσεις τους !!!  Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πια νέα ήθη και έθιμα.



Groupama

Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι ακούγοντας τα θαύματα της οικονομικής πολιτικής που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι πολιτικοί φωστήρες της κυβέρνησής μας, ανησυχούν και έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το Συμβόλαιό μας.
Έτσι προκλήθηκε συζήτηση από μέλος της Παράταξής μας στο Δ.Σ.  Υπήρξε κατ΄ αρχήν δυσφορία από τον Πρόεδρο να συζητηθεί εκτενέστερα το  θέμα, στην πορεία όμως συζητήθηκαν οι απόψεις επί του θέματος και δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος ότι θα κάνει κάποιες συζητήσεις και θα επανέλθει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., πάντα όμως στη λογική που δεν θα απειληθεί το Συμβόλαιο, θέμα που συμφωνήθηκε Ομόφωνα από το Δ.Σ.

Τα θέματα της καθημερινότητας

Σ΄ αυτό το σκέλος της συζήτησης ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η κατάργηση Εργολαβικών Οδηγών που μετέφεραν τα δείγματα από τις Μονάδες των Β.Ε.Ε. στο Χημείο – σημειωτέων ότι οι εγκαταστάσεις των Β.Ε.Ε. χωρίζονται από την Παλαιά Εθνικό Οδό Αθηνών-Κορίνθου – και ως αποτέλεσμα αυτού είναι οι Χειριστές πλέον να φεύγουν με αυτοκίνητο από τις εγκαταστάσεις με τα δείγματα και επειδή ο δρόμος έχει διπλή διαχωριστική γραμμή και είναι παραβίαση του ΚΟΚ η διάβαση με απ΄ ευθείας πέρασμα σαφέστατα ανασφαλή, να πηγαίνουν κοντά στο ένα χιλιόμετρο προς Ελευσίνα στον κόμβο του μπλόκο, να επιστρέφουν στις Β.Ε.Ε. στο Χημείο και ξανά επιστροφή προς την Κεντρική Είσοδο των Β.Ε.Ε. 500 περίπου μέτρα για τελική επιστροφή προς την Είσοδο για  τις Μονάδες.   Κύριοι σοβαρευτείτε, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε για κάτι τέτοιο.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ συνεχίζοντας σε αυτό που της έδωσαν εντολή οι εργαζόμενοι να κάνει, δηλαδή να ασχολείται με όλα τα θέματα των εργαζομένων, εκπροσωπώντας τα συμφέροντά τους θα εκφράζει πάντα την θέση της και την άποψή της.  Τίποτε όμως δεν κερδίζετε χωρίς κόπο και αγώνα.  Γι΄ αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ για τον Εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Οι καιροί  απαιτούν  το  μήνυμα  να είναι  ηχηρό  και  δυνατό  και  οφείλουμε  όλοι  να  θυμόμαστε


Η  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΑΡΓΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΕΡΓΙΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου