Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Βενζινοπώλες: Θετική κίνηση η επιδότηση του συστήματος εισροών - εκροών




Την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να επιδοτήσει την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών στα πρατήρια χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ).
Όπως τονίζει η ομοσπονδία, η επιδότηση θα έχει οφέλη για τα δημόσια έσοδα, την προστασία των καταναλωτών και την προστασία των βενζινοπωλών από παραβατικές καταστάσεις, κυρίως λαθρεμπορίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΒΕ αναφέρει:
«Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα που φέρουν το υπουργείο Ανάπτυξης να ετοιμάζει απόφαση για την επιδότηση  της εγκατάστασης των συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Η εξέλιξη αυτή, εφόσον υλοποιηθεί άμεσα, αποδεικνύει  ότι επιτέλους η Πολιτεία δείχνει αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε ένα πάγιο αίτημα του κλάδου μας.
Η επιδότηση αυτή θα έχει οφέλη, για τα δημόσια έσοδα, για την προστασία των καταναλωτών και για την προστασία των βενζινοπωλών από παραβατικές καταστάσεις, κυρίως λαθρεμπορίας.
Σημειώνουμε, ότι εφόσον τα συστήματα εγκατασταθούν σε όλα τα στάδια, τα αποτελέσματα θα είναι και ανταποδοτικά ως προς την επιδότηση για το κράτος και αναπτυξιακά για την οικονομία.
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είναι σημαντικό το ύψος της ενίσχυσης να καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την απαιτούμενη επένδυση ώστε τα συστήματα να εγκατασταθούν σε όλα τα πρατήρια το συντομότερο δυνατόν.
Αναμένουμε την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης  από το  υπουργείο σχετικά με τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης,  καθώς και του χρονοδιαγράμματος εγκατάστασης.»
 ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου