Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

"Η ΕΛΠΕ ανήκει στον ελληνικό λαό" - Ανακοίνωση της ΠΚ εργαζομένων στην εταιρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ




Την "ολοκληρωτική παράδοση των ΕΛΠΕ στο θαυμαστό!!!! κόσμο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της λαμογιάς", μετά και την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας στην πρόσφατη Γεν. Συνέλευση των μετόχων, καταγγέλλει η πολιτική κίνηση εργαζομένων στα ΕΛΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚ
1.Η σταδιακή απώλεια του δημόσιου και εθνικού ελέγχου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας στην πρόσφατη Γεν. Συνέλευση των μετόχων, σύμφωνα με την οποία καταργείται και μηδενίζεται το όριο συμμετοχής του δημοσίου στη μετοχική σύνθεση των ΕΛ.ΠΕ., είναι η τελευταία πράξη ολοκληρωτικής παράδοσης της εταιρείας στο θαυμαστό!!!! κόσμο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της λαμογιάς, από μια συγκυβέρνηση ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που τον στηρίζει και στηρίζεται απ’ αυτόν.
Με την τροποποίηση αυτή, η στρατηγικής σημασίας επιχείρηση (ΕΛΠΕ) χάνει πλέον κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής στον τομέα ενέργειας, σε ένα τομέα που ιστορικά οι επιχειρήσεις του αναπτύσσονται και εκσυγχρονίζονται κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου. Σήμερα οι δημόσιες ενεργειακές επιχειρήσεις  (ΕΛ.ΠΕ., ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ)  μεταβάλλουν προσανατολισμό, παραδίδονται εκσυγχρονισμένες και έτοιμες για εκμετάλλευση στους ιδιώτες και μάλιστα συνήθως με το αζημίωτο για όσους αποφασίζουν την παράδοση τους (βλέπε σημειώσεις Τσοχατζόπουλου για μίζες με ονοματεπώνυμα για το προηγούμενο πακέτο παραχώρησης στο Λάτση )
Κλείνει έτσι ένας κύκλος που ενώ ξεκίνησε με τον εκσυγχρονισμό του διυλιστηρίου του Ασπροπύργου,  τα οράματα για Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου,  άλλαξε ρότα με την κατάπτυστη συγχώνευση του 2003 και ολοκληρώνεται με το ξεπούλημα όλης της ΕΛΠΕ.  Δε θα χρειάζεται πλέον ο όμιλος Λάτση ή ο μελλοντικός ιδιοκτήτης να «βαφτίζει» τους ανθρώπους του εκπροσώπους του Δημοσίου για να διοικούν την εταιρεία. Θα  διοικούν, θα διαπραγματεύονται και θα διαχειρίζονται τον κόπο τόσων χιλιάδων εργαζομένων, θα καθορίζουν τις τιμές  που επηρεάζουν ολόκληρη την οικονομία χωρίς να λογοδοτούν σε κανένα. Θα μπορούν επιτέλους να στήσουν τον μαύρο εργοδοτικό μηχανισμό που ξέρουν καλά οι παλιοί εργαζόμενοι της ΠΕΤΡΟΛΑ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου