Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Σχέδιο νόμου για τους ανασφάλιστους ανέργους




Μέτρα προστασίας υπέρ των ανασφάλιστων ανέργων, ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εξέτασης των αναπηρικών συντάξεων, την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, την ισχυροποίηση της Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αλλά και βαριές κυρώσεις για υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές, προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο «σκούπα» 76 άρθρων του υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή.
Με το σχέδιο νόμου παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που έληξε στις 31/12/2012. Ακόμη, προβλέπεται ότι η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής τους από τα μητρώα του Οργανισμού.
Συνιστάται επίσης στον ΟΑΕΔ, ειδικός λογαριασμός ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων για τη χορήγηση βοηθήματος σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και ειδικός λογαριασμός για την υλοποίηση προγραμμάτων των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας που καταργήθηκαν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου