Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ Στην Ελλάδα τον Μάρτιο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας - Υπογράφεται συμφωνία-πλαίσιο




Με κύριο αντικείμενο την υπογραφή της συμφωνίας-πλαίσιο για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών έρχεται τον Μάρτιο στην Ελλάδα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός, Σεργκέι Σόιγκου, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλου.

Και μπορεί η υπογραφή της συμφωνίας που είναι έτοιμη εδώ και καιρό να είναι η αφορμή, αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα που θα συζητηθούν, όπως το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Μέσα σε αυτή θα περιληφθεί η διακρατική σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2008 και προέβλεπε την προμήθεια των 420 ΤΟΜ BMP-3HEL, η οποία είχε "παγώσει" το 2009 όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και συνολικά "μπήκαν στο ψυγείο" οι ελληνορωσικές σχέσεις.
Ο Σεργκέϊ Σοϊγκού, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας στο περιβάλλον του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν (στην φωτό και οι δύο) και έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, καθώς ήταν αυτός που το 2007 είχε αναλάβει να διαχειριστεί ως υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων την υποστήριξη της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης της Ελλάδας στους δύο "πύρηνους" μήνες Αυγούστου και Οκτωβρίου με διαδοχικές αποστολές πυροσβεστικών αεροσκαφών Beriev Be-200 και ελικοπτέρων.
Κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της εποχής θυμούνται ότι "Μας έστελνε ότι ζητούσαμε χωρίς να ακολουθεί τις τυπικές διδικασίες και έσωσε καταστάσεις, τότε".
Τώρα έρχεται σε μια Ελλάδα πολύ διαφορετική: Οικονομικά ισοπεδωμένη, χωρίς να μπορεί να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από την διακρατική σύμβαση του 2008 και με Ένοπλες Δυνάμεις που δεν έχουν καν ανταλλακτικά και δεν είναι οικονομικά ικανές να εντάξουν νέα οπλικά συστήματα σε υπηρεσία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου