Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τι μας... ξημερώνει με το νέο φορολογικό – Καταργούνται αφορολόγητο και φοροαπαλλαγές – Μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες τα «θύματα»




- Καταργείται το αφορολόγητο των 5.000€ κι έρχεται η έκπτωση φόρου των 2.100€ 
- Τέλος το αφορολόγητο για τα παιδιά, αντικαθίσταται με επίδομα έως 50€ 
- Δυο οι συντελεστές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος
- Θα υποβάλλουν δηλώσεις όλοι όσοι είναι πάνω από 18 ετών ακόμη κι αν δεν έχουν εισοδήματα 
- Από 1η Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου οι δηλώσεις και μόνο ηλεκτρονικά 
- Οι σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για αφορολόγητο, φοροαπαλλαγές, αποδείξεις, συντελεστές και κλίμακες φορολογίας εισοδήματος. Το νέο φορολογικό είναι πια νόμος του κράτους και έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας! 
Φόρος από το πρώτο ευρώ στα ενοίκια, κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, κατάργηση σχεδόν όλων των φοροαπαλλαγών, αύξηση του φόρου επιτηδεύματος είναι μερικά από τα όσα προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, εν μέσω έντασης, το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή και ήταν... προαπαιτούμενο. 
Οι όποιες ελαφρύνσεις υπάρχουν (και είναι λίγες) αφορούν στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια των μισθωτών και των συνταξιούχων, εφόσον δεν υπάρχουν παιδιά, τα οποία πλέον αντιμετωπίζονται ως... τεκμήριο! Από το 2014, δε, οι αγρότες θα πρέπει να «κρατάνε» βιβλία.
Από φέτος, φορολογική δήλωση, ηλεκτρονικά, θα υποβάλουν όσοι είναι από 18 ετών και πάνω. Ακόμη και όσοι δεν έχουν καν εισόδημα...Και όλοι πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για να μην πληρώσουν φόρο... του χρόνου!
Με το νέο φορολογικό, μισθωτοί και συνταξιούχοι που έχουν παιδιά και εισόδημα από 15.000 ευρώ και πάνω, θα πληρώσουν περισσότερο φόρο, από 140 ευρώ έως 3.470 ευρώ σε σχέση με πέρυσι. 
Τι αλλάζει λοιπόν με το νέο φορολογικό; Σχεδόν τα πάντα!  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου