Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Δεν θα είναι η Ελλάδα μας…




(Αφιερωμένο στον ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ σε ότι αφορά το «κοινό συμφέρον». Για να μην ξεχνάει  ότι την τελευταία φορά που οι Έλληνες είχαν κοινό στόχο και ταξίδευαν προς το μέτωπο  με το χαμόγελο στα χείλη ήταν στις 28 Οκτωβρίου του 1940. Είχε προηγηθεί όμως ο τορπιλισμός της Έλλης τον δεκαπενταύγουστο του 1940  και η συνδρομή των Ιταλών «συμμάχων» μας στους Τούρκους πριν την Μικρασιατική καταστροφή το 1922. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάθουμε τα ίδια για να χαμογελάσουμε προσπαθώντας…)
Η ζωή πλέον δεν είναι το ίδιο εύκολη όπως πριν από λίγα χρόνια. Και είναι γεγονός ότι κάθε μέρα όλο και περισσότεροι από εμάς έχουν σοβαρές δυσκολίες για την εξασφάλιση όχι απλά των αναγκών του μήνα, αλλά της εβδομάδας. Σε πολλές περιπτώσεις και της ημέρας.
Πολλοί έχουν αρχίσει να απογοητεύονται. Κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να ελπίζουν. Και κάποιοι συνεχίζουν να κερδίζουν. Και μην έχετε αυταπάτες ότι με όλη αυτή την οικονομικά οικτρή κατάσταση δεν υπάρχουν συμπατριώτες μας που κερδίζουν. Κερδίζουν και μάλιστα πολύ περισσότερα από ότι πριν την κρίση. Είναι αυτοί που πάντα το σύστημα ευνοεί γιατί δεν μπορεί να τους έχει όλους εναντίον του. Πρέπει να υπάρχουν και οι υποστηρικτές του ώστε να κάνουν δυσκολότερη την ανατροπή του παρά την γενική κατακραυγή.
Υπάρχουν κι αυτοί που ελπίζουν ότι κάτι στο τέλος θα γίνει. Κάτι θα γίνει και θα πάρουν πίσω τις δουλειές τους ή τον μισθό τους ή την σύνταξη τους. Σήμερα απλά κάνουν υπομονή ως άνεργοι ή με κουτσουρεμένο μισθό ή με μισή σύνταξη. Και αυτοί ελπίζουν πως επειδή ακριβώς δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, τελικά κάτι θα αλλάξει. Προς το καλύτερο φυσικά.
Και εκεί αρχίζουν οι «θεωρίες βελτίωσης». Και ακούς από ανθρώπους να ισχυρίζονται παραμύθια. Παραμύθια για ενήλικες. Δεν παύουν όμως να είναι παραμύθια. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου