Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Στα ύψη οι αμοιβές των εταιρειών- συμβούλων για το δημόσιο χρέος

Κατά τη συζήτηση ψήφισης του προϋπολογισμού έτους 2014, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξης Τσίπρας κατάθεσε πίνακα του κωδικού εξόδου 6311 από το 2004 μέχρι 2012, στον οποίο καταγράφονται απολογιστικά τα ιλιγγιώδη ποσά που δαπανήθηκαν ως έξοδα δημοσίου χρέους σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους.



Σε συνέχεια της συζήτησης, ο κ.Τσίπρας κατέθεσε σήμερα ερώτηση  προς τον  Υπουργό Οικονομικών  κ.Γιάννη Στουρνάρα, για τα Έξοδα του Δημοσίου Χρέους την περίοδο που η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές 2010- 2012. Στην ερώτηση αναφέρεται ότι τα έξοδα έχουν  υπερτριπλασιασθεί τα δύο πρώτα έτη των μνημονίων και έχουν δεκαπλασιασθεί το 2012.

Υπογραμμίζεται ότι το 2012- χρονιά του PSI- η δαπάνη ανήλθε στα 635 εκ. και ότι σύμφωνα με δημοσιευμένη απόφαση (ΦΕΚΒ 2454/2011) δόθηκαν στην εταιρεία LAZARD 25εκ € και στην δικηγορική εταιρεία CGSH (Hamilton) 6 εκ. € και 1,5 εκ € ανά μήνα καθυστέρησης, ως σύμβουλους για  την διεκπεραίωση του PSI.

Επειδή, το συνολικό ποσό δαπάνης,  1 δις 116 εκ €, αντιστοιχεί σε μία χρονική περίοδο όπου λήφθηκαν μέτρα  φτωχοποίησης και  εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας, ερωτάται ο κ. Υπουργός για τους  λόγους  της ραγδαίας αύξησης των δαπανών, για τον τρόπο επιλογής των εταιρειών- συμβούλων, και ζητά αναλυτικές καταστάσεις με τα ονόματα και τα ποσά που έλαβαν οι εταιρείες- συμβούλοι την τριετία. Ζητά, ακόμη να κατατεθούν  τα πρακτικά των σχετικών αποφάσεων του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους και τα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί μεταξύ ελληνικού δημοσίου και εταιρειών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με προηγούμενη ερώτησή του, είχε ζητήσει τις συμβάσεις και τις αμοιβές των χρηματοοικονομικών και λοιπών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίες δεν δόθηκαν με το αιτιολογικό ότι με την κοινοποίησή τους θα περιοριζόταν η διαπραγματευτική δυνατότητα του ΤΑΙΠΕΔ σε μελλοντικές συμβάσεις!!!

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου