Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αντέδρασε το αργό στη ραγδαία αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης


Επέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που συγκέντρωσε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου καθώς η αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ -υπερτριπλάσια σε σχέση με την αναμενόμενη- αντιστάθμισε την πτώση των αποθεμάτων αργού.

Αναλυτές σχολίασαν πως οι αλλαγές στα αποθέματα συνιστούν μια τυπική "αποσυμπίεση" των αποθεμάτων στο τέλος της χρονιάς, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να ξεφορτωθούν φορολογητέα πάγια, όπως το πετρέλαιο, από τα βιβλία τους.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 1,07 δολάρια ή 1,1% στα 97,44 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.


Μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ 

Μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 10,6 εκατ. βαρέλια στα 375,2 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του τρέχοντος έτους. 

Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 6,7 εκατ. βαρέλια στα 219,1 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 1,8 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια στα 118,1 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 1,2 εκατ. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων ενισχύθηκε στο 92,6%.


ΠΗΓΗcapital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου