Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Μην κοιτάς κάτω από την θάλλασα αλλά επάνω από αυτή


Έχουμε ένα αιγαίο και ενα Ιονιο όπου δισεκατομμύρια Μεγαβατ ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά με την μορφή ανεξαντλητης αιολικής ενέργειας και άλλα  τόσα  δισεκατομμύρια λούζουν όλη την υπόλοιπη χώρα 300 ήμερες το χρόνο με την μορφή ανεξαντλητης ηλιακής ενέργειας… ι όμως είμαστε χρεοκοπημένοι έχοντας παραγωγικό έλλειμμα.

Σε αυτή την χώρα  που δεν απλώνει το χέρι στις  ανεξάντλητες ΑΠΕ  καθε λιγα χρόνια εξαγγέλουμε ερευνες για υδρογονάνθρακες που θα ξεθάψουμε από τα βάθη της  θάλασσας.  Προσλαμβάνουμε ερευνητές για να έρθουν να ξεσκονίσουν μια παλιότερη αντ’ιστοιχη έρευνα και να μας δώσουν τα ίδια αποτελέσματα  που ξέρουμε από παλιά. Μικροί ήμασταν όταν πρωτακούσαμε για πετρέλαιο.


Ηλιος
Την ίδια στιγμη που ριχνουμε λεφτά στην τσιμεντοανάπτυξη και στα μεγάλα έργα στους αυτοκινητόδρομους της διαπλοκής, την ίδια στιγμή σκληροπυρηνικά καρτέλ πετρελαίου μας  ταϊζουν ελπίδα πως θα γίνουμε το Καταρ της Μεσογειου και μας ποτίζουν με ενεργιακή  εξάρτηση  και ενεργειακή πεινα. Μια πείνα  την οποία θα κορεσουν με τα ορυκτά που μας πουλανε

Ξύπνα! Μην κοιτάς κάτω από την θάλλασα αλλά επάνω από αυτή και γύρω…

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου