Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αμερικανική παρέμβαση για τον ΔΕΣΦΑ

Αμερικανική παρέμβαση για τον ΔΕΣΦΑ
«Χείρα βοηθείας» από την Ουάσιγκτον ζητεί η Αθήνα


Τον Ιούλιο θα έρθουν τα 400 εκατ.

«Διάβημα» για τη γραφειοκρατική     μέγγενη των Βρυξελλών

Το τριπλό "stress test" της Socar και οι εγγυήσεις Σαμαρά σε Αμπντουλάγιεφ

Στο μικροσκόπιο της Μόσχας          οι εξελίξεις για την υπόθεση

Αμερικανική «χείρα βοηθείας» αναζητεί η κυβέρνηση προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης από την Κομισιόν του deal για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Διπλωματικές πηγές από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι λίγα 24ωρα μετά την πανηγυρική τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 66% των μετοχών στη Socar η ελληνική πλευρά διερεύνησε την πιθανότητα να υπάρξει αμερικανική παρέμβαση προς τα ανώτατα κλιμάκια της Κομισιόν, με διπλό στόχο.

Αφενός να μην δημιουργηθεί πρόβλημα κατά τα διαδοχικά... «stress tests» στα οποία θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα το Αζερμπαϊτζάν και η κρατική εταιρία φυσικού αερίου και αφετέρου οι διαδικασίες να τρέξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς με τα σημερινά δεδομένα θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων που θέτει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Στην ανάγκη «συνδρομής» της Ουάσιγκτον κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά μετά και τα αποτελέσματα των συνομιλιών  με τον «σκληρό» Επίτροπο Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, αλλά και από όσα έχουν εισπράξει μέχρι τώρα οι Έλληνες αξιωματούχοι κατά τις επαφές τους για το θέμα, την ώρα που ο πρόεδρος της Socar Ρ. Αμπντουλάγιεφ ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση του Α. Σαμαρά ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΠΗΓΗ:dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου