Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η Ιταλία καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις με το ''Barbaros''


Στο πλευρό της Κύπρου για να σταματήσουν όλες οι προκλήσεις στην περιοχή στέκεται η Ιταλία, όπως δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Μάριο Μάουρο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η καλύτερη οδός είναι αυτή του διαλόγου και της εποικοδομητικής προσέγγισης.

Ο κ. Μάουρο, είχε κληθεί να σχολιάσει την παρουσία του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους  «Μπαρμπαρός» στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον Υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Κύπρο.

Ο Κύπριος Υπουργός συμφώνησε με τον Ιταλό ομόλογό του και πρόσθεσε ότι «φυσικά ενεργούμε στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού μας και στο πλαίσιο των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και αυτό είναι ξεκάθαρα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Συνέχισε λέγοντας ότι «επιθυμούμε σταθερότητα στην περιοχή, επιθυμούμε ασφάλεια στην περιοχή, αλλά η αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πρέπει να είναι δεδομένη για την Ευρώπη».

Το διεθνές δίκαιο, είπε ο κ. Φωτίου, «αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας και η πρόθεσή μας είναι να μην εμπλακούμε σ’ αυτό το Τουρκικό παιχνίδι». Θα συνεχίσουμε, πρόσθεσε, «τις δραστηριότητές μας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μας όπως σχεδιάζουμε».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου