Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ήπιες απώλειες για το αργό -συνεχίζουν την άνοδο τα αποθέματα


Με ήπιες απώλειες έκλεισε η τιμή του αργού, μετά από μία ημέρα έντονης μεταβλητότητας, καθώς τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έδειξαν άνοδο για όγδοη συνεχή εβδομάδα. Παράλληλα, οι τιμές βρήκαν μερική στήριξη στην τρίτη διαδοχική μηνιαία μείωση της παραγωγής του OPEC αλλά και στις προσδοκίες πως η Fed δεν θα ξεκινήσει φέτος την επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 12 σεντς ή 0,1% στα 93,76 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΗΠΑ: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού 

Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα έως τις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια στα 388,1 εκατ. βαρέλια, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν ανέμεναν άνοδο 1 εκατ. βαρέλια. 

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των στοιχείων καθυστέρησε μια μέρα λόγω της αργίας της ημέρας των Βετεράνων τη Δευτέρα. 

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 838.000 βαρέλια στα 209,2 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 700.000 βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και ντίζελ, υποχώρησαν κατά 481.000 βαρέλια στα 117,3 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών που τοποθετούσαν την πτώση στα 1 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου