Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ



 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

       Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους εκείνους τους συναδέλφους που εμπιστεύτηκαν το ψηφοδέλτιο του ΣΚΕΕΠ καθιστώντας το την δεύτερη δύναμη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές  στις 22-23 Οκτώβρη.
       Τα αποτελέσματα των εκλογών είχαν τα δικά τους χαρακτηριστικά και έστειλαν σαφή μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Χρέος όλων των παρατάξεων ήταν η ορθή ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος και η πιστή αποτύπωσή του σε Προεδρείο.
     
       Στο ΣΚΕΕΠ, περιμέναμε η σύνθεση του νέου Προεδρείου να συντάσσεται απόλυτα με τη βούληση των εργαζομένων.

      Δυστυχώς, υπήρξαν για μία ακόμη φορά παρατάξεις που όχι μόνο δεν αφουγκράστηκαν τους εργαζομένους αλλά ανήγαγαν αυτές τις συναντήσεις σε παιχνίδια για το θρόνο. Κι όταν δεν τους "έβγαιναν τα κουκιά" το γύρισαν στις ...μουσικές καρέκλες!!!
     
       Κι αν κάποιος μπορεί να σεβαστεί τις άκρατες φιλοδοξίες ορισμένων "συνδικαλιστών", κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πώς το προσωπικό συμφέρον και το πάθος για την καρέκλα, ξεπερνά την έννοια της συνολικής εκπροσώπησης και γίνεται "στρατηγική της παράταξης η θέση του Γραμματέα" όπως δήλωσε στο Δ.Σ. ο σημερινός Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ.

       Ως παράταξη από την προεκλογική περίοδο είχαμε εξαγγείλει και δεσμευτεί ότι ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, θα παλέψουμε με όποιες δυνάμεις μας αποδώσουν οι εργαζόμενοι για την σύσταση ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΥ, ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ. Μένοντας πιστοί στις εξαγγελίες μας και παρότι εν γνώση μας βρισκόμασταν σε μια προσυμφωνημένη διαδικασία, διεκδικήσαμε τις θέσεις του Γεν. Γραμματέα και του Αναπλ. Γεν. Γραμματέα που μας αντιστοιχούσαν με βάση την αναλογικότητα με τους συν. Κ.Παπαγιαννόπουλο και Ν.Αναγνωστόπουλο. Επίσης υπερψηφίσαμε τον συνάδελφο του Αγωνιστικού Μετώπου όταν διεκδίκησε με την σειρά του, την θέση που του αναλογούσε. Για την θέση του Προέδρου, ψηφίσαμε λευκό γιατί πιστεύουμε ότι ορθώς ο Πρόεδρος έπρεπε να προέρχεται από την ΕΝΙΑΙΑ αλλά θα έπρεπε να εφαρμόσει την αναλογικότητα και όχι να ψάξει πρόθυμες... νύφες σε συνδικαλιστικούς γάμους που δεν έχουν την αναλογική αποδοχή του εκλογικού σώματος.

      Άλλη μια χρυσή ευκαιρία για το σύνολο των εργαζομένων χάθηκε, μέσα σε δύσκολους καιρούς όπου δεν συγχωρούνται λάθη και ολιγωρίες. Πρέπει όλοι, συνδικαλιστές – παρατάξεις – εργαζόμενοι, να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν αλλά περιθώρια και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.  Ως ΣΚΕΕΠ δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε το καθήκον μας απέναντι στους συναδέλφους μας όπως μας το υπαγορεύουν οι αξίες μας και το προγραμμά μας, από την θέση που μας τοποθέτησαν οι εργαζόμενοι και όχι από εκεί που θέλησαν να μας τοποθέτησουν συνδικαλιστικές "φράξιες" και ακόρεστα προσωπικά συμφέροντα. 

ΣΚΕΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου