Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


 



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

"...Οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει το κλείσιμο πέντε Εργοστασίων στο Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με τελευταίο του PVC. Είναι απολύτως λογικό να μην θέλουν να ξαναβιώσουν το κλείσιμο και άλλων δύο !!! Η ανησυχία τους είναι μεγάλη και δικαιολογείται απόλυτα αφού στην αρχή της χρονιάς κατά την παρουσίαση του Επενδυτικού Προγράμματος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, αλλά και μετέπειτα όταν πέρασε και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Εταιρείας και αφορά τα έτη 2014 – 2017, δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός επένδυσης για τις ΒΕΘ ή έστω μια αναφορά για το Διυλιστήριο.
Θα λογοδοτήσει επιτέλους κάποιος για τις αποφάσεις που παίρνονται και για τα κέρδη που χάνονται ; .... "
Ανακοίνωση ΠΑΣΚΕ 28/5/2013


" ...Είναι πλέον πασιφανές ότι το Προεδρείο έχει αποτύχει στην διαχείριση του θέματος των ΒΕΘ.  Τα τελευταία τρία χρόνια χορτάσαμε λεονταρισμούς, ψευτοπαλικαρισμούς και μεγάλα λόγια....  Προβάλλει επιτακτικά να  ακουστούν αλήθειες και να δεσμεύσουμε την Διοίκηση για πρόγραμμα επενδύσεων γιατί διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να κληθούμε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις για το μέλλον και τότε ο τόπος καταγωγής του εκάστοτε Προέδρου του ΠΣΕΕΠ δεν θα παίζει κανένα ρόλο…."
Ανακοίνωση ΠΑΣΚΕ 10/06/2013

"...Για το θέμα του εργοστασίου ΚΣ/Χλωρίου των ΒΕΘ, συμφωνήθηκε από κοινού, Εταιρεία και Εργαζόμενοι να εντείνουμε τις προσπάθειες με στόχο να συμβάλλουμε στην βέλτιστη λειτουργία του.... "
Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ 23/07/2013


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μοιραία, κάποτε θα έφτανε η ώρα της αλήθειας. Όλοι όσοι κρύφτηκαν πίσω από προεκλογικά ψέματα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους. Είναι τουλάχιστον τραγικό ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συνδικάτου, αυτοί που θα έδιναν ''μάχες'' για να κρατήσουν το Εργοστάσιο ΚΣ/Χλωρίου σε λειτουργία, να είναι αυτοί που θα ανακοίνωναν στους εργαζομένους το κλείσιμό του

Χωρίς ίχνος ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ - χωρίς ίχνος ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - χωρίς ίχνος ΝΤΡΟΠΗΣ






Φυσικά δεν άφησαν την Εταιρεία να το ανακοινώσει, λες και δεν υπάρχουν Διευθυντές, έπρεπε να το κάνουν αυτοί, για να κλείσουν πονηρά το μάτι στους αγωνιούντες εργαζομένους, να ...μην φοβούνται γιατί θα φροντίσουν να τους ''τακτοποιήσουν'' εκείνοι.  Αν όμως και τώρα οι εργαζόμενοι δεν κατάλαβαν το ρόλο τους, ας ρωτήσουν τους παλαιότερους συναδέλφους της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ που είχαν βιώσει στο πετσί τους τέτοιες πρακτικές και τα αποτελέσματά τους.

Το πρώτο αίμα χύθηκε. Χωρίς μια μέρα απεργία, έστω μια ώρα στάση εργασίας που ταιριάζει άλλωστε και στο αγωνιστικό τους προφίλ. Πλήρης παράδοση, πλήρης υποταγή. Προφανώς, οι εκλογικές κουμπαριές έχουν αυτές τις παρενέργειες.

Οι αστειότητες δε που διαβάσαμε στην ανακοίνωση της Ενιαίας για την συγκρότηση του Προεδρείου πραγματικά χρήζουν ειδικής μελέτης και τα αφήνουμε στη κρίση σας. Μάλλον δεν κατάλαβαν ότι έγιναν εκλογές. Είναι πολύ εύκολο να μεταφράζει κανείς το αποτέλεσμα κατά το δοκούν, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να κάνει το άσπρο - μαύρο.  Οι εκλογές ανέδειξαν πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη παράταξη. Η αναλογικότητα τα έχει λύσει αυτά. Ας πούνε την αλήθεια για τον ποδοσφαιρικά παρεΐστικο τρόπο που βλέπουν το Συνδικάτο και ας αφήσουν τα ψέματα για την άρνηση ανάληψης ευθυνών.

Όλοι ζήτησαν να αναλάβουν τις ευθύνες που καθόρισαν με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι, αλλά η γνωστή παρεούλα άλλα είχε αποφασίσει. Στόχος τους είναι να μην μαθευτεί τίποτα από τις καταστροφικές για τους εργαζόμενους, μυστικές συμφωνίες της προηγούμενης τριετίας και η υλοποίησή τους σε αυτή τη θητεία. Άρα

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ

Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς είναι να αποδεχτεί το Σωματείο την πρόσκληση της Διοίκησης για εθιμοτυπική γνωριμία. Τρείς μέρες μετά την ανακοίνωση του κλεισίματος του Εργοστασίου του ΚΣ/Χλωρίου και τις πιέσεις που ασκούνται στους εργαζόμενους να αποχωρήσουν ''οικιοθελώς'', είναι αδιανόητο να αποδέχεται  την πρόσκληση της Εταιρείας ένα Συνδικάτο.... για χαλαρή κουβεντούλα.  Σας προτρέπουμε λοιπόν να πάτε μόνοι σας, να συζητήσετε, αλλά εμάς θα μας επιτρέψετε να σταθούμε δίπλα στο πλευρό των Εργαζομένων.    


ΣΚΕΕΠ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου