Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σε χαμηλό σχεδόν έξι μηνών η τιμή του αργού


Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα σχεδόν έξι μηνών έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά και τα στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξαν τη δέκατη στη σειρά αύξησή τους την τελευταία εβδομάδα.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 1,38 δολάρια ή 1,5% στα 92,30 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Comex). Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο σε επίπεδο πιο ενεργού συμβολαίου από τις 31 Μαΐου, βάσει στοιχείων της FactSet.

Το Comex θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών και θα κλείσει νωρίτερα την Παρασκευή.

ΗΠΑ: Αύξηση άνω των εκτιμήσεων για τα αποθέματα αργού 

Με ρυθμό μεγαλύτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών αυξήθηκαν τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3 εκατ. βαρέλια στα 391,4 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτίμησης για αύξηση κατά μόλις 500,000 βαρέλια σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια στα 210,6 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβερνητικής υπηρεσίας, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 400.000 βαρέλια. 

Τα διυλισμένα αποθέματα, τα οποία περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, υποχώρησαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια στα 110,9 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με την εκτίμηση των αναλυτών για πτώση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, η παραγωγική ικανότητα των διυλιστηρίων ενισχύθηκε στο 89,4%.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου