Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ANAKOINΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η θέση μας για το ενιαίο ψηφοδέλτιο στο σωματείο

Ως παράταξη παίρνουμε ανοιχτά θέση στο κάλεσμα της Ενιαίας σε συζήτηση για συγκρότηση ενιαίου ψηφοδελτίου στις επικείμενες εκλογές του σωματείου. Απέχουμε από αυτή τη συζήτηση η οποία είναι παραπλανητική.

 Η πρόταση αυτή , ούτε καινούρια είναι, ούτε τυχαία, και ούτε μας ξαφνιάζει.

 Στην ουσία έρχεται να αναστηλώσει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει απαξιωθεί από τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα τώρα, και κάτω από την πίεση των εργαζόμενων, εμφανίζονται όλοι αυτοί ως δήθεν ακομμάτιστοι, αδέσμευτοι, ανεξάρτητοι, που ξαφνικά αφήνουν τις όποιες πολιτικές τους διαφωνίες “γιατί στο κάτω κάτω ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που είναι κοινά”. Λένε ψέματα και παίζουν παιχνίδια υποκρισίας. Αλλάζουνε όνομα, πουλάνε δήθεν ανεξαρτησία στους χώρους δουλειάς και πηγαίνουν στα Εργατικά Κέντρα και στην Ομοσπονδία και εξαργυρώνουν τη δύναμη που τους δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Καμία ενότητα των εργατών δε θέλουν στην πράξη. Την ενότητα την αξιοποιούν απλώς στα λόγια. Χρόνια τώρα αυτές οι δυνάμεις και οι συνοδοιπόροι ταύτιζαν τα συμφέροντα των εργατών με αυτά των καπιταλιστών. Χρόνια τώρα αυτές οι συνδικαλιστικές δυνάμεις «πρωτοπορούσαν» εφαρμόζοντας την κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική, οδηγούσαν τις κινητοποιήσεις στον εκφυλισμό και φυσικά τους εργαζόμενους στην απογοήτευση, στην αποστράτευση.


Τέτοιες προτάσεις δεν είναι καθόλου αθώες και καλοπροαίρετες. Χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μιχελάκη, για αλλαγή του τρόπου εκλογής των συνδικαλιστικών οργάνων κατά τα πρότυπα των αλλαγών που προωθούνται στην Τοπική Διοίκηση, με τη συγκρότηση κοινών και όχι ξεχωριστών ψηφοδελτίων από κάθε παράταξη. Στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης του συνδικαλιστικού κινήματος, προωθούν και μέσα από τέτοιες κατευθύνσεις την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τη γραμμή του “όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας”. Στην πραγματικότητα αυτό που εννοούν είναι πώς οι εργαζόμενοι δε θα διεκδικήσουν, δε θα μιλήσουν, πώς θα υποστούν τις συνέπειες των μέτρων ως αναγκαίο κακό.

 Συνάδελφοι
Πέρα όμως από την προσπάθεια που κάνουν να απαλλάξουν τον εαυτό τους από τις αμαρτίες τους με τα κοινά ψηφοδέλτια, επιδιώκουν το χτύπημα του ταξικού περιεχόμενου και προσανατολισμού του κινήματος, το χτύπημα της γραμμής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Γι' αυτό τα δήθεν κοινά ψηφοδέλτιά τους δεν μας αφορούν. Το Αγωνιστικό Μέτωπο είναι υπέρ της κοινής δράσης και πραγματικής ενότητας των εργαζομένων, μιας ενότητας που δε διασφαλίζεται με “κομπρεμί” παρατάξεων, ενταγμένη σε ύπουλες πολιτικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες.

Εμείς επιδιώκουμε:

Ø  Να ενωθούν οι εργαζόμενοι με βάση τα προβλήματα τους σε κοινό μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στους εργοδότες του κλάδου.
Ø  Να ενωθούν οι εργαζόμενοι για την πραγματική ανασύνταξη του κινήματος, για να παρεμποδίσουν τη νέα βαρβαρότητα. Να παλέψουν για την υλοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους


Καλούμε τους εργαζόμενους να σηκώσουν ανάστημα. Στις εκλογές στις 22-23 Οκτώβρη να ψηφίσουν Αγωνιστικό Μέτωπο. Να βάλουμε φρένο σε όσους θέλουν να παραδώσουν τους εργαζόμενους σιδηροδέσμιους στον εργοδότη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου