Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ...ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ


Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός λέει ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.Αν παραφράσει κανείς την έκφραση θα μπορούσε να πει ότι τα μούσια,οι κοτσίδες και οι μπερέδες δεν κάνουν... τον επαναστάτη.Από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει  ο επιφανής επαναστάτης και λόγιος των δήθεν ''αριστερών και προοδευτικών '' ιδεών. Η ''μόδα'' που υπηρετεί ο συγκεκριμένος επιτάσσει, απαλλαγή από την εργασία, επαναστατικό ένδυμα,ντουντούκα κολλημένη στο χέρι,αριστεροδεξιά φιλοσοφία, ανάλογα με το ακροατήριο  και πολλά, όσο το δυνατόν, κοντινά πλάνα συμμετοχής σε επεισόδια,αν και τις περισσότερες φορές το πλάνο καταλήγει να βγαίνει ''πλάτη'' από το ...τρέξιμο.
Είναι τελικά πολύ πιο εύκολο από ότι νομίζει κανείς να πετύχει ως ''αριστερός, επαναστάτης αγωνιστής,αφοσιωμένος στα συμφέροντα των εργαζομένων''. Η συνταγή είναι απλή;αφήνεις ατημέλητο μούσι-τα μαλλιά είναι προαιρετικά όπως και η κοτσίδα ,δηλώνεις παντού αριστερός αλλά συνεργάζεσαι αρμονικότατα με  δημοφιλή δεξιό για να μη χάσουμε και την εκλογή,συζητάς συνεχώς στον πολιτικό σου φορέα  την  ανάγκη της επανάστασης της κοινωνίας αλλά παροτρύνεις τους εργαζόμενους να κατέβουν μόνο σε αγώνες με.....εξασφαλισμένα αποτελέσματα,για να μην στεναχωρήσουμε και τα αφεντικά του δεξιού συντρόφου.
 Μετά από όλα αυτά,τα αποτελέσματα είναι; εξασφαλισμένη  εκλογή με καλά νούμερα από το δεξιό συνεργάτη για να τα παρουσιάσεις σαν δικά σου στον αριστερό πολιτικό σου φορέα,απαλλαγή από την εργασία για να μπορείς να γυρνάς και να ακούς τα προβλήματα των εργαζομένων δίνοντας λύσεις του τύπου;''αυτό δεν γίνεται'',''δεν μπορεί να το κάνει η εταιρεία'',ταξίδια αναψυχής που βαπτίζονται '' συνευρέσεις ανταλλαγής απόψεων και σκέψεων για την πρόοδο της εργασίας'' και τέλος δωρεάν εταιρικό αυτοκίνητο που θα σε οδηγήσει στην... διακοπή των σχέσεων με τον βενζινα σου, το λάστιχά σου και το μηχανικό σου.Πρέπει όμως να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός για το που θα αφήνεις το προσωπικό σου αυτοκίνητο διότι το μακροχρόνιο παρκάρισμα στο ίδιο σημείο στον χώρο εργασίας σου, πιθανόν να οδηγήσει σε κακεντρεχή σχόλια κάποιους αδαής και αγνώμονες  συναδέλφους που δεν αναγνωρίζουν τους ...τεράστιους αγώνες σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου