Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Σπάρτακος: Δικαιώση για τις Συμβάσεις των Οκταμήνων στη ΔΕΗ


Δικαιωμένος δηλώνει ο Σπάρτακος για τις συμβάσεις των οκταμήνων στη ΔΕΗ. Πιο αναλυτικά, το σωματείο τονίζει τα εξής σε ανακοίνωσή του:
"Την σφραγίδα που δικαιώνει τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και το Εργατικό Κέντρο σε όλα αυτά που πίστεψαν, υποστήριξαν και διεκδίκησαν έβαλε με την σημερινή του απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε για το θέμα που αφορά στη μισθολογική κατάσταση των εργαζόμενων στα οκτάμηνα.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το συνδικάτο από την πρώτη στιγμή, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα με τις απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις (τις συμβάσεις πείνας των 586 € μικτά) για τους συναδέλφους που δουλεύουν καλύπτοντας πάγιες και διαρκής ανάγκες της επιχειρήσεις επειδή έχουν λήξει οι κλαδικές συμβάσεις, κινητοποιήθηκε άμεσα συγκαλώντας, καταρχάς, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφασίζοντας καταλήψεις σε όλο το ΛΚΔΜ την Δευτέρα 8 Ιουλίου.
Το σωματείο αυτοστιγμεί, είχε τότε προβεί σε συντονισμένες κινήσεις απαιτώντας από τη Διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε να άρει την αδικία σε βάρος των συναδέλφων την ώρα που, όχι μόνο οι γενικότερες συνθήκες καταγράφονται ασφυκτικές αλλά την ίδια ώρα που σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να υπερβαίνουν πολλές φορές τον εαυτό τους για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να επιτελέσουν σωστά το έργο τους.
Δέσμευση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προς όλους τους συναδέλφους ήταν μία και μοναδική: οι συμβάσεις ντροπής θα αλλάξουν.
Η επόμενη ημέρα των κινητοποιήσεων/καταλήψεων βρήκε τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ να έχει διαδοχικές συναντήσεις με την διοίκηση της ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός υιοθετώντας το ΔΙΚΑΙΟ του αιτήματος, (γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι η εισήγησή του περιελάμβανε μεταξύ άλλων και την σχετική επιστολή του Συνδικάτου 12.7.2013) ανέλαβε την πρωτοβουλία και με το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων (ΓΔΑΝΠΟ, ΔΝΥ) κατέθεσε την εισήγηση η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα από το σύνολο των μελών του Δ.Σ.
Οι νέες συμβάσεις σαφώς και δεν λύνουν τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων, ωστόσο δίνουν μια σημαντική ανάσα αφού το αρχικό ποσό των 586€, ανεξαρτήτως κατηγορίας και ειδικότητας, διαμορφώνεται με βάση την ακόλουθη κλιμάκωση:
Οι εργαζόμενοι άνω των 25 ετών, που προσλαμβάνονται σε θέση Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε), θα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό 664,69 ευρώ.Οι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε) (εκτός των Τεχνιτών) θα λαμβάνουν 685,71 ευρώ.Οι Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης (Τεχνίτες) 750,17 ευρώ.Οι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 791,21 ευρώ.Οι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε) 826,37 ευρώ και οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί θα λαμβάνουν 949,45 ευρώ.
Οι νέες συμβάσεις είναι σε ισχύ από 15 Ιουλίου 2013. Η αναδρομικότητα επετεύχθη μετά και την σημερινή καθοριστική παρέμβαση του Συνδικάτου (που παρέστη στη συνεδρίαση), του Εργατικού Κέντρου, του Εκπροσώπου του Εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ Α.Ε κ. Παντελή Καραλευθέρη και βεβαίως του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Επιχείρησης κ. Ζερβού ο οποίος κατανόησε και υιοθέτησε το δίκαιο του αιτήματος.
Η εξέλιξη που καταγράφεται με την σημερινή απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΗ όχι μόνο δίνει μία πνοή στους συναδέλφους τους οποίους αφορά, αλλά και δικαιώνει απόλυτα τη φιλοσοφία του Σωματείου ότι ΟΛΟΙ μαζί, συστηματικά και με πραγματική θέληση μπορούμε να ανατρέψουμε καταστάσεις όπως αυτή.
Με αυτή τη φιλοσοφία πορεύθηκε το σωματείο εξ αρχής καταφέρνοντας πολλά, με αυτή και θα συνεχίσει. " 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου