Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκράτησαν τα κέρδη του αργού τα στοιχεία για τα αποθέματα


Κέρδη κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις ημέρες συναλλαγών με τη λύση στο συριακό αδιέξοδο να εξακολουθεί να αιωρείται. Η μικρότερη -ωστόσο- της αναμενόμενης πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ συγκράτησε τα κέρδη.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Οκτωβρίου, ενισχύθηκε κατά 17 σεντς ή 0,2% στα 107,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η τιμή του "μαύρου χρυσού" εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανομένων μιας επίθεσης στη Συρία, των εντάσεων στην Αίγυπτο, του κλεισίματος λιμένων στη Λιβύη και της διακοπής της παραγωγής αργού, σχολιάζει ο Rob Haworth, στρατηγικός επενδυτής της U.S. Bank Wealth Management. "Όταν παρέλθουν αυτοί οι κίνδυνοι, οι τιμές του αμερικανικού αργού πιθανότατα θα υποχωρήσουν σε σχέση με τις παγκόσμιες τιμές, καθώς ίσως κυριαρχήσει η επιτάχυνση της αμερικανικής παραγωγής σε συνδυασμό με τη σχετικά υποτονική ζήτηση.

ΗΠΑ: Πτώση μικρότερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού 

Πτώση κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα έως τις 6 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 0,219 εκατ. βαρέλια στα 359,993 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,658 εκατ. βαρέλια στα 217,645 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 0,9 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 2,586 εκατ. βαρέλια στα 132,172 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 0,4 εκατ. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων αυξήθηκε στο 92,5% από 91,7%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στο 91,2%.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου