Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Με πτώση αντέδρασε το αργό στα στοιχεία για τα αποθέματα


Πτώση κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου μετά τη μικρότερη της αναμενόμενης πτώση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 93 σεντς ή 0,9% στα 104,37 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έχασε έδαφος μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, που εμφάνισε πτώση των αποθεμάτων κατά 1,3 εκατ. βαρέλια στα 363,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Αυγούστου. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Platts ανέμεναν πτώση κατά 2 εκατ. βαρέλια.

Η ΕΙΑ είπε μια "διαφορετική ιστορία" σε σχέση με την έκθεση που δημοσίευσε χθες το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο (API), η οποία παρακολουθείται λιγότερο από την αγορά. Σύμφωνα με το API, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια την τελευταία εβδομάδα -μια μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση που προς στιγμήν είχε δώσει ώθηση στην τιμή του εμπορεύματος.

Η τιμή του πετρελαίου έχει χάσει 2,4% μέχρι στιγμής από τις αρχές της εβδομάδας. Και αυτό ακολουθεί μετά την αναρρίχηση των τιμών στα υψηλότερα επίπεδα απο το Μάρτιο του 2012 την περασμένη εβδομάδα.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου