Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΣΟΥ

Φωτογραφία του χρήστη Κυριακούλα Λιανού.

Αυτές τις ημέρες ήρθε στα σπίτια μας επιτέλους η έκδοση του Πυρσού. Φαίνεται μάλλον ότι ο εκδότης του  εδέησε να βρει χρόνο για να κλείσει τη θεματολογία του τεύχους.

Διαβάζοντας το περιοδικό, μας δίνεται η αίσθηση για πρώτη φορά ότι το περιοδικό Πυρσός μέσα από τα άρθρα του αποτελεί μάλλον μονοπώλιο μιας παράταξης και δεν ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς ξεκίνησαν για πρώτη φορά να απαντιούνται μέσα στο ίδιο περιοδικό δημοσιεύματα άλλων συναδέλφων.
Θα θέλαμε να σχολιάσουμε τον σχολιασμό, που έκανε η ομάδα έκδοσης σχετικά με το πρόγραμμα της βάρδιας της ΒΕΘ.
Εάν η αποστολή μιας επιστολής από τη μια καρέκλα του σωματείου στην άλλη κάνει τόσο καιρό να έρθει στα χέρια των συντακτών, καταλαβαίνουμε τι πρέπει να γίνεται μεταξύ υπουργείων...!!!
Συνάδελφε, αντί να μαλώνεις τους συναδέλφους σου, που κάθονται 12ωρα για να εξοφλήσουν μέρες, που ο ίδιος εσύ αλλά και η παρέα σου υπέδειξαν στους εργαζόμενους σαν το καλύτερο πρόγραμμα, θα πρέπει να αναρωτηθείς για το ρόλο σου ως συνδικαλιστής, που υποδεικνύει και ανέχεται να ξηλωθούν περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις, κάτι που δεν το έχει καταφέρει ακόμα η κυβέρνηση και η τρόικα πάνω σ'αυτό το θέμα.
Εμείς θα σου επισημάνουμε ένα απόσπασμα, που έχεις μέσα στην έκδοση του Πυρσού για να καταλάβεις το ρόλο του συνδικαλιστή και του συνδικαλισμού:

"Χωρίς την αυτοδύναμη προστασία των εργαζομένων μέσω του συνδικαλισμού η ρύθμιση των όρων εργασίας, μισθολογικών και μη, "ξεπέφτει" σε προϊόν υπαγόρευσης εκ μέρους του εργοδότη."(άρθρο του Άρι Καζάκου- καθηγητή εργατικού δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου