Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

PAN-MACEDONIAN ASSOCIATION, Inc. Παμμακεδονική Ένωση U.S.A.



Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 67ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 8-12 Ιουλίου 2013, στο Λιτόχωρο, Πιερίας έχοντας υπ’ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις στην Π.Γ.Δ.Μ αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Ποτέ δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της Π.Γ.Δ.Μ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του. Παροτρύνουμε την 
εκάστοτε κυβέρνηση της Ελλάδας να ερευνήσει τον προκείμενο κίνδυνο μιας ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα αυτού. Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν ότι σε καμιά περίπτωση οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου συμπεριλαμβανομένων των Μακεδονικών Ενώσεων στην Ελλάδα ποτέ δεν θα αποδεχθούν τον όρο Μακεδονία και τα παράγωγά του για το όνομα της γειτονικής χώρας.

2. Επίσης αναγνωρίζουμε την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, πλην όμως και τα εθνικά μας θέματα χρήζουν μεγίστης σπουδαιότητας.

3. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΕΣ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύνανται να παραχωρηθούν σε άλλους.

4. Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η τελική ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ ξεχωρίζει με ακρίβεια τον πολυεθνικό χαρακτήρα του πληθυσμού αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.

5. Η μόνιμη ονομασία της χώρας της Π.Γ.Δ.Μ οφείλει να εκφράζει την πολυεθνική της σύσταση η οποία θα επιτρέψει σε όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.

6. Απαιτούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής καταγωγής κατοικούντων στην Π.Γ.Δ.Μ όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

7. Η Μακεδονική ταυτότητα είναι πολιτιστικά και ιστορικά ελληνική. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε έννοια “Μακεδονικής” εθνολογικής ταυτότητας και “Μακεδονικής” γλώσσας για άλλους.

8. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας. Το απαιτεί η Ιστορία.

9. Ζητούμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η τελική συμφωνημένη ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ. συμπεριλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ή τα παράγωγά του. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου