Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

«Καμία επιρροή από την Κομισιόν στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ»


Ακόμα ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, αυτή τη φορά, ο Επίτροπος της Κομισιόν για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ, επανέλαβε για ακόμα μία φορά εμμέσως πλην σαφώς, τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν στην απόσυρση του ενδιαφέροντος της GAZPROM από το διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

Ουδεμία επιρροή ασκήθηκε από μέρους της Επιτροπής στον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε και διενεργείται από τις ελληνικές αρχές σύμφωνα με το ελληνικό και το ενωσιακό δίκαιο. Ο ρόλος της Επιτροπής έγκειται στην αξιολόγηση της ενδεχόμενης έκβασης των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας βάσει του ενωσιακού δικαίου ενέργειας και ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή δεν υιοθετεί συγκεκριμένη στάση για οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση πραγματοποιείται στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την προώθηση της πλήρους διαφάνειας και της συμμόρφωσης με τους εφαρμοστέους κανόνες.

Η απάντηση αυτή του Επιτρόπου Έτινγκερ ήρθε μετά από ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή της ΝΔ , καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά και επιβεβαιώνει το αυτονόητο σε ό, τι αφορά το πώς λειτουργεί παγκοσμίως το επιχειρείν. Ποιος δηλαδή θα ήθελε να αγοράσει μία επιχείρηση, στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανεξόφλητων χρεών προς αυτήν;

Ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας θα έκανε πίσω στην εξαγορά μιας επιχείρησης, οι οφειλές προς την οποία αγγίζουν τα 300.000.000 ευρώ – για την ακρίβεια 298 – ποσό, το οποίο αντιστοιχεί στο 12% του φετινού στόχου των ιδιωτικοποιήσεων προτού αυτός αναθεωρηθεί. Και επιπλέον όταν ζητάνε στην ουσία από τον όποιο επενδυτή να κάνει τον εισπράκτορα αυτών των χρεών.

Το ποιος καλείται να πληρώσει ξανά το τίμημα της αποτυχίας είναι προφανές: Ο ελληνικός λαός με την εύκολη λύση των επιπλέον φορολογικών επιβαρύνσεων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου