Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τη ∆ευτέρα 8/7/13 το Σωµατείο συναντήθηκε µε τη ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ για να ενηµερωθεί και να συζητήσει για τα προβλήµατα που υπάρχουν στην Εταιρεία και τις λύσεις που απαιτούνται. 
Από την πλευρά της Εταιρείας ο ∆/νων Σύµβουλος κος Ι. Κωστόπουλος, έκανε µια παρουσίαση των οικονοµικών δεδοµένων και των προοπτικών των ΕΛΠΕ, σύµφωνα µε το πως βλέπει αυτός τα πράγµατα στην εγχώρια συγκυρία και τις διεθνείς εξελίξεις. 
∆υστυχώς δεν περιµέναµε διαφορετική προσέγγιση από τον κο Κωστόπουλο, άλλωστε είχαµε ενηµερωθεί και για τον απαράδεκτο, ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο που παρουσίασε στα στελέχη της Εταιρείας την κατάσταση και τον πανικό που προσπάθησε να σπείρει, µε εντολή µάλιστα να τον αναπαράγουν σε όλους τους εργαζόµενους!!! Και ενώ συµφώνησε µε εµάς πως ο φόβος είναι ο
χειρότερος σύµβουλος, αυτό ακριβώς προσπάθησε να µεταδώσει στους εργαζόµενους. 
Μόνο που το Σωµατείο δεν ήταν το βολικό ακροατήριο που του αρέσει να βγάζει λόγους και όταν εισέπραξε τον αντίλογό µας για τα στοιχεία που µας παρουσίασε αλλά και για τις λύσεις που απαιτούνται, έχασε τον έλεγχο και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα µε ένα ξέσπασµα αψυχολόγητο ενάντια στους εργαζόµενους, το Σωµατείο και στο τέλος ενάντια στην ίδια τη λογική, αφού έπεφτε σε φανερές αντιφάσεις αναιρώντας µέσα σε λίγα λεπτά όλα όσα είχε πει στην αρχική του εισήγηση. 
Το Σωµατείο εκτιµώντας την κρισιµότητα της κατάστασης και τις ευθύνες που έχει απέναντι στους συναδέλφους, αλλά και την ίδια την Εταιρεία και τις απαιτήσεις της δουλειά µας (σαν βαριά χηµική βιοµηχανία), δεν παρασύρθηκε από την συµπεριφορά του κ. Κωστόπουλου και τον ανακάλεσε στην τάξη. Απαίτησε σοβαρή αντιµετώπιση των προβληµάτων και συγκεκριµένες λύσεις άµεσα, αφού
πολλά από τα προβλήµατα δεν σηκώνουν άλλη καθυστέρηση και αφορούν πλέον την ασφαλή και εύρυθµη λειτουργία των µονάδων και των Τµηµάτων. 
Απορρίψαµε τα παράλογα ιδεολογήµατά τους όπως «όταν οι διεθνείς οικονοµικές και πολιτικές εξελίξεις δηµιουργούν δυσµενείς συνθήκες για τα ΕΛΠΕ  (µια µεγάλη και σοβαρή εταιρεία εντάσεως κεφαλαίου και όχι βιοτεχνία), φταίνε οι εργαζόµενοι»!!! 
Απαιτήσαµε να αναλάβουν τις ευθύνες τους σαν ∆ιοίκηση του πιο µεγάλου και ισχυρού βιοµηχανικού Οµίλου στη χώρα και να πάψουν να «κλαίγονται» για το πόσο άτυχοι είναι που «τα πράγµατα δεν πάνε όπως τα περίµεναν». Ας κάνουν και αυτοί αυτό που ζητάνε από όλους τους εργαζόµενους.Ας εντείνουν τις προσπάθειές τους δίνοντας θετική διέξοδο και λύσεις στα προβλήµατα που η συγκυρία και οι εξελίξεις βάζουν αλλά και στα καθηµερινά κρίσιµα θέµατα που απαιτούν συγκεκριµένη αντιµετώπιση και όχι θεωρίες πανικού και κυνήγι µαγισσών. 
∆εν αποδεχόµαστε τα παράπονα περί µεγάλου αριθµού ∆/ντων όταν ακόµα και σήµερα οι ίδιοι προσθέτουν νέους µε παχυλούς µισθούς!!! 
∆εν αποδεχόµαστε ότι, όταν τα margins πέφτουν, η λύση είναι η µείωση προσωπικού και κλείσιµο µονάδων. Αντίθετα, όταν δυσκολεύουν τα πράγµατα απαιτείται η καλύτερη, παραγωγικότερη και κυρίως ασφαλέστερη λειτουργία των εργοστασίων, που είναι η µόνη εγγύηση και το συγκριτικό µας πλεονέκτηµα σαν ΕΛΠΕ, απέναντι σε µια οικονοµία που παραπαίει και δεν παράγει τίποτε πλέον. 
Για τους λόγους αυτούς απορρίπτουµε και τα όσα απαράδεκτα λένε για αναστολή συγκεκριµένων δραστηριοτήτων (στην Εµπορία, στα Χηµικά ή στις ∆ιοικητικές Υπηρεσίες). 
Είναι εξωφρενικό να µας λένε ότι περισσεύει κόσµος και την ίδια στιγµή να φέρνουν εργολαβικούς στα Τµήµατα. 
Ας το καταλάβουν καλά οι κύριοι που έχουν την ευθύνη της ∆ιοίκησης των ΕΛΠΕ. 
Ξεκαθαρίζουµε στη ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ, στους ∆ιευθυντές και τα στελέχη των Μονάδων και των Τµηµάτων. ∆ώστε λύσεις αντί για απειλές και φόβο.  
 Σταθείτε στο ύψος τωνπεριστάσεων,ανταποκρινόµενοι στις ευθύνες που η θέση και ο ρόλος σας απαιτεί. Για ότι συµβεί από τώρα και στο εξής, σας καθιστούµε προσωπικά και συνολικά υπεύθυνους. Σας καλούµε να γίνετε µέρος της λύσης και όχι αιτία προβληµάτων. 
Οι εργαζόµενοι και το Σωµατείο τους είναι εδώ, σαν το µόνο σταθερό και ανεκτίµητο κεφάλαιο των ΕΛΠΕ, παράγοντας και προϋπόθεση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας. Απαιτούµε σεβασµό και στήριξη. Κάθε άλλο σχέδιο και θεωρία διάσπασής µας µε «στοχευµένες αποχωρήσεις» ή κινδυνολογίας µε δήθεν κλείσιµο µονάδων, θα µας βρει όλους απέναντί τους, ενωµένους, αποφασισµένους. 
Γνωρίζουν πολύ καλά από το πρόσφατο παρελθόν, πως το εννοούµε και δε θα κάνουµε πίσω. Αυτός ο αγώνας δεν αφορά τα βιογραφικά των ∆ιευθυντών. 
Αφορά τις ζωές των εργαζοµένων. Τους προειδοποιούµε λοιπόν. Ας σταµατήσουν τα επικίνδυνα και ανεύθυνα παιχνίδια! Ας δώσουν λύσεις στα πραγµατικά προβλήµατα τώρα! 
Τότε να είναι σίγουροι, πως θα έχουν για σύµµαχο και συµπαραστάτη τους, στην προσπάθεια να ξεπεράσει η Εταιρεία τις δυσκολίες των καιρών, το πιο σπουδαίο κεφάλαιο κάθε σοβαρής επιχείρησης. Τους ίδιους τους εργαζόµενους. 
Καλούµε λοιπόν τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας σε ουσιαστικό διάλογο για να δοθούν λύσεις στα προβλήµατα, σε αυτή την κρίσιµη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου