Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΔΕΠΑ: Το Φυσικό Αέριο Επεκτείνεται και στην Κίνηση των Οχημάτων



Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο χώρο «Τεχνόπολις» στο Μουσείο Φωταερίου, σημείο συμβολικό για την πορεία του φυσικού αερίου, η πρώτη παρουσίαση του φυσικού αερίου για την κίνηση οχημάτων, FISIKON, στην ελληνική αγορά.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η έγκυρη ενημέρωση για τα πολλαπλά οφέλη του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης και η παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων της ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη της αγοράς της αεριοκίνησης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται δραστικά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη όπως αποδείχθηκε και με την επιλογή της για τη διέλευση του αγωγού ΤΑP ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία στις ευρωπαϊκές αγορές.
Παράλληλα, όπως είπε, προχωρούν οι διαδικασίες που δρομολογήθηκαν για την εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που θα αναβαθμίσουν περισσότερο την χώρα στην Ευρώπη αλλά και στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα.
Όλα αυτά σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας, φθηνότερη ενέργεια και εν τέλει αποτελούν βήματα προς τα εμπρός, τόνισε ο Υπουργός ΠΕΚΑ. 
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη της χώρας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η οποία περνάει από την ενέργεια, την κινητήριο δύναμη της οικονομίας.
Τόνισε τέλος, μεταξύ άλλων ότι το φυσικό αέριο έχει δώσει λύσεις οικονομικά ανταγωνιστικές και περιβαλλοντικά φιλικές σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ακόμα περισσότερα νοικοκυριά.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μάκης Παπαγεωργίου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να αξιοποιούμε όσα με κόπο πετυχαίνουμε, όσα οφέλη εξασφαλίζουμε για την Ελλάδα, ώστε να θέσουμε πράγματι την ενέργεια του αύριο στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής.
Επεσήμανε επίσης ότι η αυτοκίνηση με χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου ( CNG) είναι με τα σημερινά δεδομένα βιώσιμη και εφικτή εναλλακτική πρόταση στα συμβατικά καύσιμα, ενώ υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα εδώ και μερικά χρόνια λειτουργούν δύο από τους μεγαλύτερους σταθμούς ανεφοδιασμού στην Ευρώπη.
Προσέθεσε μάλιστα πως η νέα τεχνολογία πρέπει να μπει στη ζωή και την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.
Καταλήγοντας ο υφυπουργός ΠΕΚΑ είπε ότι νέα πρατήρια ανοίγουν σύντομα σε όλες τις περιοχές που περιλαμβάνει το δίκτυο φυσικού αερίου, νέες ευκαιρίες και κυρίως νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου