Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

"Κατοστάρι" το πετρέλαιο λόγω Αιγύπτου, αποθεμάτων


Πάνω από το επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου για πρώτη φορά από το Μάιο του 2012, λαμβάνοντας ώθηση από την αναταραχή στην Αίγυπτο, αλλά και τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 1,64 δολάρια ή κατά 1,7% στα 101,24 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

"Οι τιμές έριξαν τα δικά τους πυροτεχνήματα σήμερα πριν την αργία της 4ης Ιουλίου", δήλωσε ο Alan Herbst, διευθυντικό στέλεχος του συμβουλευτικού ομίλου Utilis. "Οι traders ανησυχούν πως η πολιτική αστάθεια στην Αίγυπτο ενδέχεται να παρεμποδίσει τη ροή... πετρελαίου προς τις ευρωπαϊκές αλλά και τις παγκόσμιες αγορές".

"Το αργό έλαβε την πρώτη ώθηση από τους φόβους εξάπλωσης της αναταραχής στην Αίγυπτο. Και τη δεύτερη ώθηση από τη φιλική έκθεση για τα αποθέματα της τελευταίας εβδομάδας... έπιασε τους επενδυτές εξ απήνης", σχολίασε από την πλευρά του ο Phyllis Nystrom, αναλυτής ενέργειας της CHS Hedging.

ΗΠΑ: "Βουτιά" των αποθεμάτων αργού κατά 10,35 εκατ. βαρέλια 

«Βουτιά» κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 10,347 εκατ. βαρέλια στα 383,792 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν πτώση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,719 εκατ. βαρέλια στα 223,662 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,6 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, υποχώρησαν κατά 2,418 εκατ. βαρέλια στα 120,771 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 0,9 εκατ. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων αυξήθηκε στο 92,2% από 90,2%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στο 90,3%.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου