Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ: «Απαιτούνται Χρόνια για να Δούμε Εάν Είναι εκμεταλλεύσιμα τα Κοιτάσματα»


Το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι εταιρίες για τα ελληνικά κοιτάσματα επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου τονίζοντας όμως πως αν και οι πρώτες εκθέσεις είναι ενθαρρυντικές η ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτεί χρόνια. Ειδικότερα, ο κ. Παπαγεωργίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Ηλία Κασιδιάρη (Χ.Α.) εξήγησε ότι οι μελέτες σεισμικότητας δείχνουν ότι υπάρχουν ενδείξεις κοιτασμάτων και πρόσθεσε ότι «το επόμενο στάδιο αφορά μελέτη χωροθέτησης προκειμένου να βγουν τα οικόπεδα για να γίνουν οι έρευνες και να διαπιστωθεί πόσο μεγάλο είναι το κοίτασμα και εάν είναι εκμεταλλεύσιμο». Επισήμανε όμως πως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαιτούνται χρόνια εξηγώντας πως « Ακόμα και όταν γνωρίζεις ότι ένα οικόπεδο έχει κοίτασμα και ξεκινούν οι γεωτρήσεις ο μέσος όρος χτυπημάτων για να βρεις το κοίτασμα είναι 3.000 χτυπήματα. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ακολουθείται το πρόγραμμα κανονικά. Μπαίνουμε στην 2η φάση και αρχές του 2014 θα ξεκινήσουν οι δημοπρασίες οικοπέδων».

Πέραν αυτών ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στον αγωγό TAP σημειώνοντας ότι η επένδυση στην Ελλάδα είναι ύψους 1,5 δις ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν 2.000 εργασίες άμεσα και 10.000 έμμεσα. Τόνισε ότι τα φορολογικά οφέλη θα ξεπεράσουν τα 320 εκατ. ευρώ. 
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Κασιδιάρης στάθηκε σε έγγραφο που είχε μοιράσει η υπηρεσία της Βουλής αναφορικά με την ερώτησή του, το οποίο αντί για υδρογονάνθρακες ανέφερε «υδατάνθρακες» και είπε «στο κείμενο που μας μοιράστηκε αντί για ελληνικούς υδρογονάνθρακες αναφέρεται υδατάνθρακες. Εδώ δεν μιλάμε για μακαρονάδες. Προφανώς ο κάποιος υπάλληλος που έγραψε το κείμενο θα φανταζόταν παστίτσιο» 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου