Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Για το πρόγραμμα της βάρδιας των ΒΕΘ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 Ήρθε η ώρα νομίζω να κάνουμε απολογισμό στο Πρόγραμμα της Βάρδιας των Β.Ε.Θ.
Ψηφίσαμε πριν μερικούς μήνες για το πρόγραμμα που θα δουλέψει η βάρδια, αποδεχτήκαμε όλοι την πλειοψηφία της ψηφοφορίας και εφαρμόσαμε στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα.
Πέρασε αρκετός καιρός, τελειώσανε και οι άδειες του καλοκαιριού και έρχομαι πάλι να σας προβληματίσω και να ρωτήσω εκ νέου :
-          Ήτανε σωστή η επιλογή που κάναμε ;
-          Μήπως βιαστήκαμε να ψηφίσουμε υπό την δαμόκλεια σπάθη των γεγονότων εκείνης της περιόδου ;
-          Μήπως κάναμε λάθος ;
-          Μήπως πρέπει να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας ;
Όλα τα παραπάνω τα γράφω συνάδελφοι γιατί δεν άκουσα πλην ελαχίστων ότι το υπάρχον πρόγραμμα, με τις 8 (οκτώ) καθαρές μέρες αδείας – είμαι στο 5ο ψηφίο – είναι καλό.   Τουναντίον, άκουσα πολλούς συναδέλφους που ψήφισαν το πρόγραμμα να εναντιώνονται σε αυτό.
Οι πολλές υπερωρίες που απορρέουν από το υπάρχων πρόγραμμα συνάδελφοι, έχουν κουράσει τον κόσμο.  Πρέπει να δουλέψω 16 (δεκαέξι) 4ωρα για να πάρω 8 (οκτώ) διαχειρίσιμες ημέρες αδείας.
Εκτός των άλλων, υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό των βαρδιών που θα πρέπει και αυτές να καλυφθούν υπερωριακά.
Για να προλάβω κάποιους καλοθελητές, θέλω να δηλώσω ότι όσα αναφέρω στην παρούσα επιστολή μου, είναι προσωπικές απόψεις και διλήμματα που θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας (ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΔΙΑ) και δεν έχουν κανένα πολιτικό ή παραταξιακό χαρακτήρα.
Μας έχει τονίσει επανειλημμένως η Εταιρεία ότι, η βάρδια είναι η καρδιά του εργοστασίου.  Το πρόγραμμα αυτό ήτανε ένα μαχαίρι στην παραπάνω καρδιά.
Μέχρι τώρα δεν είχαμε ατυχήματα και ελπίζω να μην έχουμε και στο μέλλον, η κούραση όμως του Προσωπικού, χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου.  Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά βαδίζουμε σε ένα τεντωμένο σχοινί ακροβατώντας πάνω του.
Ελπίζω να προβλημάτισα τόσο την Εταιρεία, όσο και το Σωματείο μας και βεβαίως εσάς, αποσκοπώντας σε ένα καλύτερο και πιο ξεκούραστο πρόγραμμα.

                                                                                                                           Ευχαριστώ

                                                                                                            Νίκος  Αναγνωστόπουλος


                                                                                                                      ΚΣ/Χ - Διαλύτες 

ΣΧΟΛΙΟ: Θέλοντας πρώτα να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο μας, που εμπιστεύτηκε την petrelaiopigi για την ανάρτηση του άρθρου του, το οποίο είχε δώσει από ό,τι ξέρουμε από τον Σεπτέμβριο μήνα για δημοσίευση στο περιοδικό "ΠΥΡΣΟΣ. Θα θέλαμε να μάθουμε που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση της έκδοσης άραγε;;; !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου