Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Morgan Stanley: Βλέπει φως στο τούνελ για Ελλάδα



Είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι για την Ελλάδα από τη μέση εκτίμηση, δηλώνει σε ανάλυσή της η Morgan Stanley. Η ανάκαμψη δεν έχει αρχίσει ακόμα, όμως, όπως σημειώνει ο οίκος, κάποια στοιχεία έχουν αρχίσει να γίνονται λιγότερο «αρνητικά», ενώ τα σοκ που χτύπησαν την οικονομία -όπως οι φόβοι για έξοδο από το ευρώ- αρχίζουν να διαλύονται. Παράλληλα, καταγράφεται σταθεροποίηση στο σκέλος των καταθέσεων. 

Το χάσμα ανταγωνιστικότητας κλείνει, σημειώνει η Morgan Stanley. Με το εργασιακό κόστος να αναμένεται ότι θα μειωθεί περαιτέρω, το κίνητρο του Grexit προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα παύει να ισχύει. «Περιμένουμε πρωτογενές πλεόνασμα για την Ελλάδα φέτος και διατήρησή του». 

Τα ρίσκα μετάδοσης από την Κύπρο είναι περιορισμένα, αναφέρει. Οι κύριοι λόγοι ανησυχίας είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πρόγραμμα διάσωσης. Αν και υπάρχει λίγος χώρος για ελιγμούς, η δυνατότητα της κυβέρνησης να παραμείνει στην πορεία που έχει χαράξει θα παρακολουθείται από τους επενδυτές. 

Εκτιμούμε, γράφει η Morgan Stanley, ότι η σχέση ρίσκου-οφέλους είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα ομόλογα της χώρας. Διατυπώνει μάλιστα την εκτίμηση ότι η τιμή του strip (σειράς) των τίτλων θα φτάσει το 52,5% της ονομαστικής αξίας μέχρι το τέλος του χρόνου. Το βασικό ρίσκο που εντοπίζει είναι το σενάριο Grexit (πολύ περιορισμένο) ή μία ακόμα αναδιάρθρωση χρέους με τους επίσημους αλλά και ιδιώτες πιστωτές να υφίστανται ζημία 60% (πολύ σκληρό σενάριο, κατά την άποψη του οίκου). 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου