Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Καλεί τους Τούρκους να Συμμετάσχουν στην Αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ



Κάλεσμα στους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην αγορά βιομηχανικών μονάδων στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού επιμελητηρίου, κ. Δημήτρης Παπανικολάου, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ. Μεταξύ άλλων, πρότεινε ως παράδειγμα μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Tupras στην διαδικασία αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, «κάθε ημέρα 1000 άνθρωποι χάνουν την δουλειά τους στην Ελλάδα και θα εκτιμούσαμε το ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών για αυτά τα εργοστάσια». Ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Neon Energy, κάλεσε τους Τούρκους να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την πώληση του μεριδίου του ελληνικού δημοσίου στα ΕΛΠΕ, λέγοντας ότι το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ του ιδίου και της Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Διυλιστηρίων Πετρελαίου, Tupras, αλλά η διοίκησή της παραμένει διστακτική.
«Τα μερίδια του δημοσίου θα ιδιωτικοποιηθούν σύντομα και θα είναι διαθέσιμα και σε Τούρκους, όπως και σε κάθε άλλον», σχολίασε ο κ. Παπανικολάου.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ροδόπης, Αχμέτ Ραήφ Χατζή Οσμάν, τόνισε σχετικά με το θέμα των τουρκικών επενδύσεων ότι έχουν γίνει επαφές με τα τουρκικά επιμελητήρια ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση στην Ελλάδα και στη Ροδόπη, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν απομείνει εν λειτουργία μόνο 5-6 εργοστάσια από ένα σύνολο 96 εργοστασίων.
«Τα επιμελητήρια θέλουν και εκείνα να αναλάβουν Τούρκοι επιχειρηματίες τα εργοστάσια που κλείνουν. Υπάρχουν αιτήματα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η επιθυμία μας είναι μια ενισχυμένη συνεργασία με την βιομηχανικά ανεπτυγμένη Τουρκία», πρόσθεσε. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου