Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ιδού το έντυπο της φετινής φορολογικής δήλωσης


Ιδού το έντυπο της φετινής φορολογικής δήλωσης
Με πέντε αλλαγές κυκλοφορεί το νέο έντυπο Ε1 το οποίο θα υποβάλλουν φέτος περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια φορολογούμενοι. Στο έντυπο, για πρώτη φορά θα κληθούμε υποχρεωτικά να δηλώσουμε τους τόκους των καταθέσεων αλλά και όλα τα εισοδήματα από όπου και αν προέρχονται και ανεξάρτητα από το αν έχουν φορολογηθεί ή αν έχουν τύχει απαλλαγής.

Για να δείτε ολόκληρο το έντυπο, κάντε κλικ ΕΔΩ.
Ποιες είναι οι αλλαγές;
Στον πίνακα 2 προστίθεται ο κωδικός 19 τον οποίο συμπληρώνουν οι «επιτηδευματίες που φορολογούνται με τις διατάξεις του άρθρου 45 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος». Όσοι έχουν μπλοκάκι αλλά θα φορολογηθούν ως μισθωτοί, (είτε γιατί έχουν έως τρεις εργοδότες είτε γιατί ο ένας εξ’ αυτών αποφέρει το 75% του εισοδήματος) πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό για να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ και όχι 650 ευρώ.
Στον πίνακα 2, προστίθεται και ο κωδικός 27. τον οποίο συμπληρώνουν όσοι ασκούν εμπορική επιχείρηση και γεννήθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 1950. Το «ναι» σημαίνει απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος.
Στον πίνακα4Ε προστέθηκε ο κωδικός 177 τον οποίο καλούνται να συμπληρώσουν όσοι έχουν ακαθάριστο εισόδημα από ενοίκια κατοικιών, η επιφάνεια των οποίων δεν υπερβαίνει τα 300 τετραγωνικά. Θα αναγράψουν εκεί το εισόδημα και όχι στον κωδικό 175. Όσοι συμπληρώσουν το 175, θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο 3%.
Στον πίνακα 8, προστίθενται οι κωδικοί 333 και 334. Εκεί θα δηλώσουμε «το ποσό που παρακρατήθηκε για ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011». Θα τον συμπληρώσουν κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι που είχαν παρακράτηση του φόρου κατά τη διάρκεια του 2012 μέσω του μισθού ή της σύνταξης.
Στον πίνακα 7 προστίθενται οι κωδικοί 037 και 039 του πίνακα 7. Σε αυτούς, θα κληθούν να συμπληρώσουν τις δαπάνες που πραγματοποίησαν, όσοι προχώρησαν σε αποκατάσταση ακινήτου στην περιοχή του Γερανίου ή του Μεταξουργείου. Η δαπάνη, εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου