Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Απαράδεκτο! Διαβάστε πόσες τροπολογίες έβαλαν σε ένα άσχετο νομοσχέδιο!


parliament1[1]

Υπουργείο Ναυτιλίας, υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών, ύδρευση νησιών και χορήγηση αδειών κυκλοφορίας στα ΙΧ φορτηγά σε ένα νομοσχέδιο!

Σε νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κατατέθηκε τελικά η τροπολογία για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να συνεχίζει την τακτική του “όπου βρω χώνω και μια τροπολογία”…
Η τροπολογία προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως σε περίπτωση που η εν λόγω μεταβίβαση κριθεί απαραίτητο να ενισχυθεί κεφαλαιακά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν ισχύει η υφιστάμενη νομοθεσία, που περιορίζει τα δικαιώματα ψήφου του ΤΧΣ μόνον με την προϋπόθεση της άντλησης του 10% της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας από ιδιωτικά κεφάλαια.

Στο ίδιο νομοσχέδιο εντάσσεται και η τροπολογία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. να πραγματοποιεί εργασίες ύδρευσης των ελληνικών νησιών με ανάθεση, κατατέθηκε στη Βουλή, επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στην ίδια τροπολογία, παραπέμπεται σε κοινή υπουργική απόφαση ο ορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αδειών κυκλοφορίας στα ΙΧ φορτηγά και τροποποιούνται υφιστάμενες ρυθμίσεις για την ασφαλή φόρτωσή τους, με διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για τους παραβάτες.
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου