Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Reuters: Αύξηση Καθαρών Κερδών Κατά 63% Αναμένουν οι Αναλυτές για τα ΕΛΠΕ




Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση 63% των καθαρών κερδών για το 2012 χάρη στη βελτίωση των περιθωρίων διύλυσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Εξαιρουμένης της αξίας των αποθεμάτων πετρελαίου, τα ΕΛΠΕ αναμένεται να ανακοινώσουν προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ύψους 223,2 εκατ. ευρώ, έναντι 137 εκατ. ευρώ το 2011, σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων τεσσάρων τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών.
Η εταιρία δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια, αλλά το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της συνεχίζει να προέρχεται από την Ελλάδα, όπου η ζήτηση έχει πληγεί από την παρατεταμένη ύφεση και την 
αύξηση της φορολογίας. Η μετοχή της εταιρίας, που βρίσκεται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων για το 2013, έχει σημειώσει άνοδο 19% από τις αρχές του έτους, υπεραποδίδοντας έναντι του γενικού δείκτη ,που έχει σημειώσει άνοδο 9%.
Η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται περίπου 12 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2012, έναντι πολλαπλασιαστή κερδών 7,4 για την ανταγωνίστρια Motor Oil , σύμφωνα με στοιχεία του ThomsonReuters I/B/E/S. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου