Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Οριακή άνοδος για την τιμή του αργού



Μικρή άνοδο πέτυχε η τιμή του πετρελαίου στις συναλλαγές της Τετάρτης με τους traders να αξιολογούν τα στοιχεία των ΗΠΑ για τα αποθέματα, που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης άνοδο των αποθεμάτων αργού και απρόσμενη άνοδο των διυλισμένων αποθεμάτων.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Απριλίου σημείωσε άνοδο 13 σεντς ή 0,1% στα 92,76 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Η τιμή κινήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης, μεταξύ των 92,18 δολ. και των 93,37 δολ. Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο Απριλίου έκλεισε την Τρίτη στα 92,63 δολ., ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο για το τρέχον έτος.
ΗΠΑ: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων των αποθεμάτων αργού 
Αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,13 εκατ. βαρέλια στα 377,518 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια. 
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,857 εκατ. βαρέλια στα 228,495 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 0,7 εκατ. βαρέλια. 
Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 0,557 εκατ. βαρέλια στα 124,184 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 1,4 εκατ. 
Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων αυξήθηκε στο 85,1% από 82,9% επίπεδο στο οποίο οι αναλυτές ανέμεναν να διατηρηθεί.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου