Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



        

          Στις 18 και 19 Φλεβάρη καλούμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ να πάρουμε με την ψήφο μας θέση απέναντι στο Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του Συνδικάτου, για την χρονιά που πέρασε. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από γεγονότα και συνδικαλιστικές πράξεις και πρακτικές που οδήγησε την Παραταξή μας άλλοτε να συμβάλλει με την θετική της ψήφο στην λειτουργία του Συνδικάτου και άλλοτε να καταψηφίζει και να καταγγέλλει όλα εκείνα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.
 
          Προσπαθώντας να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό της περασμένης χρονιάς θα θέλαμε να σταθούμε και να θυμίσουμε σε όλους μας κάποια κομβικά σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή πριν προσέλθουμε στην κάλπη.


   ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

         Εδώ δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά. Αρκεί ο κάθε εργαζόμενος να κοιτάξει δίπλα του... Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την Ενοποίηση των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων - Οργάνων, το Μηχανολογικό Ι και ΙΙ, τους Μηχανικούς και τα Όργανα βάρδιας στην Συντήρηση των ΒΕΑ, την Διακίνηση - Λιμάνι των ΒΕΕ, αλλά και τα προσβλητικά υπονοούμενα και τον έμμεσο εκφοβισμό των εργαζομένων με τις αμφίδρομες μετακινήσεις στην Διακίνηση Νότου,  τα ΟΝ Sides των ΒΕΘ, την σχεδόν πλήρη εργολαβοποίηση της Συντήρησης των ΒΕΘ, τον Πύργο Ψύξης στις ΒΕΑ και τα "αόρατα" Οργανογράμματα των Μονάδων των ΒΕΕ που είναι "πλήρη", αλλά οι εργαζόμενοι κάνουν ακόμα ατέλειωτα 12άωρα. Και όσο για την Χειμάρρας και την Γραβιάς, εκεί πραγματικά δεν γνωρίζει ο ένας συνάδελφος τον Εργοδότη του άλλου. 

 GROUPAMA

        Και μόνο το γεγονός ότι έγινε μια συμφωνία εν κρυπτώ, υπέγραψε ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας για το Δ.Σ., που δεν έγινε ποτέ και δεν ενημερώθηκε κανείς, φανερώνει τις μεθόδους και την Συνδικαλιστική φιλοσοφία του Προεδρείου. Η αρχική επίμονη άρνηση για την ύπαρξη της συμφωνίας, η μετέπειτα αλλαζονική και περιφρονητική παραδοχή και τέλος η εξιλέωση μετά από 11 μήνες μέσα από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ του Γενικού Συμβουλίου δεν πρέπει να ξεχαστεί από κανένα εργαζόμενο.  Έγινε "εξυπηρέτηση" στην Εταιρία για να γίνει ελκυστικότερη η Εθελουσία και χάθηκε δύο φορές - μία κατά τη "συμφωνία" και μία στο Γενικό  Συμβούλιο - η ευκαιρία για ευνοΪκότερη ρύθμιση για τους νεοασφαλιζόμενους στο  Συμβόλαιο, τους οποίους πρόσφατα ξαναθυμηθήκαν μετά την αλλαγή στις ασφαλιστικές εισφορές που έπληξε όλους τους εργαζομένους.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΣΕΕΠ

       Μετά από πολύμηνο διάλογο στον οποίο η Παράταξη μας προσήλθε καλόβουλα και με ειλικρινή διάθεση για σύνθεση απόψεων δε κατέστει δυνατό να υπάρξει κοινή πρόταση για την αλλαγή του Καταστατικού. Επειδή ως γνωστό στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα όλοι θα περιμέναμε να τεθούν προς ψήφιση κατ΄ άρθρο όλες οι προτάσεις των Παρατάξεων και οι εργαζόμενοι να επιλέξουν εκείνες που θα έκαναν συμμετοχικότερο, δημοκρατικότερο αλλά και ισχυρότερο το Συνδικάτο μέσα από την αλλαγή του Καταστατικού. Όμως με το γνωστό "δημοκρατικό" τρόπο το Προεδρείο απέρριψε όλες τις προτάσεις, έφερε προς ψήφιση μόνο την σοφή δικιά του πρόταση - κι αυτή όχι κατ΄άρθρο - με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι ψήφισαν κάτι με το οποίο  δεν συμφωνούσαν στο συνολό του και πολλοί άλλοι ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν τί ψήφισαν !

ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΦΕΙΛΩΜΕΝΩΝ ΡΕΠΟ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ

       Συνεχίζει να υφίσταται διαχωρισμός των εργαζομένων μετά από το Πρακτικό Συμφωνίας που υπέγραψε το Προεδρείο. Η παραπάνω διαφορά προκύπτει όταν το ημερολογιακό έτος ξεκινάει απο Σάββατο ή Κυριακή ή το έτος είναι δίσεκτο.  Πλέον η διαφορά στα οφειλόμενα ρεπό είναι 2 ημέρες και όχι μόνο δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την απάλειψη της αλλά τα μέλη του Προεδρείου αρνούνται πεισματικά και την ύπαρξη της !!!  Βεβαίως το Πρακτικό Συμφωνίας, που επικυρώθηκε κάτω από την πίεση του "με ό,τι αυτό συνεπάγεται" εξακολουθεί να φέρει και την πρωτόγνωρη για την ιστορία των ΕΛΠΕ ρύθμιση με την οποία ο εργαζόμενος μπορεί να μειώνει τα οφειλόμενα ρεπό του κάνοντας υπερωρίες χωρίς να αμοίβεται με το επιπλέον ποσοστό της υπερωρίας.

      Στον Οικονομικό Απολογισμό, έπειτα από συζήτηση που έγινε στο τελευταίο Δ.Σ. υπήρξε η κοινή διαπίστωση όλων ότι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ο ισοσκελισμός των Εσόδων – Εξόδων (περίπου 6.500,00 ευρώ μηνιαίος) και έπειτα από τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από την Εκτελεστική ότι θα κινηθεί σ΄αυτή την κατεύθυνση, υπερψηφίσαμε σε ένδειξη υπεύθυνης στάσης.

     Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη και στην κρίση και την συνείδηση των εργαζομένων καλεί όλους να προσέλθουμε στην ψηφοφορία και ο καθένας να ασκήσει το δικαίωμα του με όποιο τρόπο αυτός κρίνει δίκαιο και αξιοπρεπή απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων.




ΠΑΣΚΕ  ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου