Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μεξικό: Φονική έκρηξη σε ουρανοξύστη πετρελαϊκής εταιρίας


Είκοσι πέντε νεκροί, οι 17 γυναίκες, είναι ο νεότερος απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη σε ουρανοξύστη στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού στον οποίο στεγάζονται τα γραφεία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου Pemex, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16:00 τοπική ώρα, όταν οι περισσότεροι από τους 3.500 εργαζόμενους στην εταιρία ήταν έτοιμοι να φύγουν.

Έξι ώρες μετά την έκρηξη ο πρόεδρος του Μεξικού Πένια Νέτο ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter πως ένας άνθρωπος που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια του πρώτου ορόφου του 54οροφου ουρανοξύστη διασώθηκε.
"Δεν γνωρίζω τα αίτια της έκρηξης", πρόσθεσε ο μεξικανός πρόεδρος.
Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έδειχναν τους διασώστες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν εργαζόμενους κυρίως από τους πρώτους ορόφους του κτιρίου, όπου πιστεύεται ότι σημειώθηκε η έκρηξη.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας δήλωσε πως πιθανόν η έκρηξη να προκλήθηκε από συγκέντρωση αερίου στο τμήμα ηλεκτροδότησης των πρώτων ορόφων.
"Δεν γνωρίζουμε ακόμα τα αίτια της έκρηξης", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Ανχελ Οσόριο Τσονγκ.
Οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν άμεσα στην περιοχή και απέκλεισαν το κτίριο, ενώ εικόνες που προβλήθηκαν στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έδειχνα ότι σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου και πολλά παράθυρα έσπασαν στους πρώτους ορόφους.
«Το κτίριο κλυδωνίστηκε, το ρεύμα κόπηκε και ξαφνικά υπήρχαν συντρίμμια παντού.
Οι συνάδελφοί μας, μας βοήθησαν να βγούμε από το κτίριο», είπε αυτόπτης μάρτυρας. Η Pemex είχε δηλώσει αρχικά ότι το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εκκενώθηκαν εξαιτίας διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε έκρηξη χωρίς να όμως να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα αίτια.
Ελικόπτερα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης και οι τραυματιοφορείς απομάκρυναν τους εργαζομένους από τα συντρίμμια. Ειδικά σκυλιά διάσωσης εστάλησαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τραυματίες ή νεκρούς.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου