Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Στην JP Άβαξ η τρίτη δεξαμενή της Ρεβυθούσας




Ανατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα από το ΔΕΣΦΑ το έργο της κατασκευής της τρίτης δεξαμενής της Ρεβυθούσας. Ανάδοχος στο έργο ορίστηκε η κατασκευαστική εταιρεία JP Άβαξ ενώ το τίμημα ορίστηκε στα 98 εκατ. ευρώ έναντι αρχικού προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα στο τέλος του 2015.
Το έργο, προβλέπει την κατασκευή δεξαμενής χωρητικότητας 95.000 κυβικών μέτρων στη νήσο Ρεβυθούσα, ανοιχτά των Μεγάρων, όπου βρίσκονται άλλες δύο δεξαμενές των 65.000 κ.μ. η κάθε μια, καθώς και την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων προκειμένου να εξυπηρετούνται πλοία μεταφορικής ικανότητας 180.000 κ.μ. υγροποιημένου αερίου, έναντι των 135.000 κ.μ. που είναι το σημερινό όριο.
Ο σχετικός διαγωνισμός θυμίζουμε ότι έληξε τον Απρίλιο και ακολούθησε η αξιολόγηση και επιλογή του αναδόχου. Σύμφωνα με μελέτη σκοπιμότητας που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΔΕΣΦΑ το έργο θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους του αερίου για τους χρήστες σε ποσοστό 1,2%.  
Το έργο συνοπτικά θα οδηγήσει σε 80% αύξηση του χρόνου που η Ρεβυθούσα θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του εθνικού συστήματος αερίου σε συνθήκες κρίσης (χωρίς δηλαδή καθόλου αέριο από τους αγωγούς) φτάνοντας μέχρι τις 7 ημέρες. Επίσης θα οδηγήσει σε ενίσχυση του ανταγωνισμού καθώς θα αυξήσει στις 28 από τις 18 που ισχύσει σήμερα, τις ημέρες που μπορεί ένας χρήστης να αποθηκεύσει αέριο στη Ρεβυθούσα.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου