Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΗ:Εργαζόμενοι στα δίκτυα είναι και... εργολάβοι



Όπως καλά γνωρίζετε, στην Περιοχή της Αθήνας καταγράφηκε το γεγονός συνάδελφος ηλεκτρολόγος να είναι ταυτόχρονα και εργολάβος και να εργάζεται σε εργολαβία του… στην περιοχή του και μάλιστα σε ώρα κανονικής του εργασίας».
Τα παραπάνω αποτελούν καταγγελία του Ανδρέα Αβραμίδη, μέλους της δ.σ. της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, της πολυπληθέστερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της πρώην ενιαίας ΔΕΗ. Θίγει δε μία πτυχή του τρόπου που λειτουργούν οι δημόσιες επιχειρήσεις, ιδίως όταν αυτές κατέχουν μονοπωλιακή θέση. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά τη ΔΕΔΔΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ η οποία προέκυψε από την απόσχιση της πρώην γενικής διεύθυνσης διανομής, και ελέγχει το δίκτυο διανομής, δηλαδή ένα φυσικό μονοπώλιο, από το οποίο εξαρτάται σχεδόν το σύνολο των καταναλωτών της χώρας. 
Αυτό που καταγγέλλει λοιπόν ο κ. Αβραμίδης είναι ότι εργαζόμενοι στον ΔΕΔΔΗΕ, είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι που αναλαμβάνουν εργασίες, μετά από διαγωνισμό φανταζόμαστε. Μάλιστα ο ίδιος καταγγέλλει ότι το φαινόμενο είναι διαδεδομένο σε όλες τις Περιοχές (διοικητικές μονάδες του ΔΕΔΔΗΕ), είναι εν γνώσει της διοίκησης της εταιρείας και του συνδικάτου, ενώ ως εργολάβοι που δραστηριοποιούνται στην ανάληψη έργων του ΔΕΔΔΗΕ είναι και πρώην εργαζόμενοι στα δίκτυα και νυν συνταξιούχοι. 
ΠΗΓΗ:.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου