Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πώς το FBI σε συνεργασία με τις τράπεζες κατέστειλε το κίνημα Occupy




Για όσους δεν γνωρίζουν το Occupy wall street ήταν ένα κίνημα που στόχευε στην κατάληψη των πραγματικών μέσων παραγωγής πλούτου στον 21  αιώνα.

Αυτά  όσον αφορά τους δυτικούς και “ώριμους καπιταλισμούς” προφανώς δεν είναι  η φάμπρικα, το σφυρί, το δρεπάνι, το αλέτρι και η γη. Τα Μέσα Παραγωγής πλούτου στο ανεπτυγμένο κόσμο είναι οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια.

Όμως το κίνημα αυτό  -το οποίο τιμήθηκε  από το blog μας με πλήθος αναρτήσεις- δεν περπάτησε στην Ευρώπη κυρίως γιατί οι  αριστεροί εγκέφαλοι βρίσκονται απολιθωμένοι στην αυγή της βιομηχανικής επανάστασης και την αναλύουν διεξοδικά.  Την ίδια στιγμή οι  πιο προχωρημένοι εκστασιάζονται με τον Τσε  τυπωμένο σε μπλουζάκι σε αφισούλα και σε κούπα
του καφέ.  Έτσι απέτυχαν να συλλάβουν το εντυπωσιακά μαρξιστικό-κομουνιστικό αφενός αλλά  και νεολαιίστικο μήνυμα του Occupy wall street.
Το occupy όμως έρχεται από τον αφρό της παγκόσμιας διάνοιας. Μέσα από φοιτητές και αμερικανικά πανεπιστήμια.
Το FBI σε συνεργασία με τις  παγκόσμιες τράπεζες συνέλαβε το μήνυμα και την συστημική  πιθανότατα παγκόσμια  απειλή. Έτσι τους μάζεψε όλους και διάλυσε τα occupy για την ώρα.
Σε αντίθεση με όλα τα αριστερά κινήματα που δρουν  ανενόχλητα στην Ευρώπη και στον κόσμο διότι προφανώς είναι διαρκώς σε λάθος εποχή εντελώς παρωχημένα και μη ενοχλητικά.  Μόλις τρεις αιώνες πίσω στην αυγή της Βιομηχανικής επανάστασης.
Καθόλου δεν με ξενίζει πλέον που η Ελληνική και ευρωπαϊκή φοιτητική κοινότητα είναι σήμερα απούσα από τα κινήματα.
Ας δούμε τι γράφει η Ναόμι Γουλφ* σε ένα άρθρο που βρήκαμε στην Αυγή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου