Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ηλεία: Μείωση 80% στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης




Σε ποσοστό που αγγίζει το 80% έχει μειωθεί η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ηλεία, την ώρα που η θερμοκρασία αναμένεται, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, να σημειώσει κατακόρυφη πτώση τις επόμενες ημέρες.
  Μάλιστα, όπως αναφέρουν πρατηριούχοι στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης τους τελευταίους μήνες του 2012 και μέχρι τις αρχές του 2013 δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία προηγούμενη χρονιά, καθώς στην πλειονότητά τους οι πολίτες προτίμησαν άλλους τρόπους θέρμανσης και κυρίως τη χρήση ξυλόσομπας. Στον αντίποδα, όσοι επέλεξαν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σπεύδουν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για την επιστροφή του φόρου από το Υπουργείο Οικονομικών.
  «Κόβουμε αποδείξεις σε όλους τους πελάτες που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να καταφέρουν να λάβουν την επιστροφή, ωστόσο η ζήτηση αυτήν τη στιγμή μπορώ να πω πως έχει μειωθεί μέχρι και 80%» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ηλείας, Χρήστος Στεφανόπουλος.
  Στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων δείχνουν ότι στο δίμηνο Οκτώβριος - Νοέμβριος οι εισπράξεις ανήλθαν στα 752 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο διάστημα το 2011 τα έσοδα είχαν φτάσει τα 761 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου