Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Μέσα στο Α΄ Τρίμηνο του Έτους η Ιδιωτικοποίηση του ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ




Μεθαύριο, Τετάρτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να συζητήσει θέματα που άπτονται της πώλησης του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ, ενώ αναμένεται να εγκρίνει τα τεύχη προκήρυξης για την σύμβαση πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ, αλλά και την έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ας σημειωθεί ότι σε πρόσφατη σύσκεψη, με συμμετοχή της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ, στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάννη Στουρνάρα αποφασίστηκε ότι στο πρώτο τρίμηνο 2013 πρέπει να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ και για τα ακίνητα Αφάντου και Κασσιόπης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τόσο ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Τάκης Αθανασόπουλος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Γ. Εμίρης.
Η σύμβαση πώλησης του ΟΠΑΠ που θα δοθεί στους επτά ενδιαφερόμενους επενδυτές (BC Partners, Emma Delta, Gauselmann AG ,Intralot Holdings Luxemburg,Primrose Treasure Limited, Third Point και η TPG Capital) αναμένει να περιλαμβάνει και όρο που θα προβλέπει ότι αν ο ανάδοχος πωλήσει εντός τριετίας τον Οργανισμό, το Δημόσιο θα εισπράξει τίμημα επί της υπεραξίας.
Εξάλλου, η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να λάβει και αποφάσεις για τον Αστέρα Βουλιαγμένης σχετικές με τη συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για το «Μικρό Καβούρι» στη Βουλιαγμένη. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου